Dev ebatlardaki soft pastel teknikli resimler ilk kez sergileniyor

Dev ebatlardaki soft pastel teknikli resimler ilk kez sergileniyor
Sanatçı Mustafa Yüce'nin soft pastel tekniğinde yaptığı büyük ebatlardaki resimler, sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Sanatçının günde 5 saat çalışarak bir ayda tamamladığı resimler, Çankaya Belediyesi'nin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde pazar gününe kadar görülebilecek. Devasa boyutlardaki resimler ilk kez sergileniyor.

Ankara'da Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) düzenlemiş olduğu resim sergisinde Türkiye'de ilk defa soft pastel tekniğinde büyük ebatlarda photorealist (hyperrealism) resimler de sergileniyor. 20 Aralık'ta açılan sergi 28 Aralık günü sona erecek. Yüce'nin büyük ilgi gören tabloları, serginin en çok ziyaret edilen bölümü oldu.

2001 yılında Uludağ Üniversitesi Resim Bölümü'nden mezun olan Mustafa Yüce, 2011 yılından beri soft pastel tekniğiyle resimler yapıyor. Resimlerin boyutları 246-172 cm ile 190-160 cm arasında değişiyor. Daha çok yaşlı insanların suretlerini resmeden sanatçı, bunun sebebini, “Ellerimizden tutan bir ele her şeyden çok ihtiyacımız var diyen bu melek yüzlü insanların, yüzlerindeki her çizgide saçlarındaki her beyazda, gerçek bir sanat eseri yatmaktadır.” şeklinde açıklıyor. Sanatçının bu şekilde yaptığı 16 çalışması bulunuyor. Bu çalışmaları 16 ilde açılacak sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçı Mustafa Yüce, resimleriyle ilgili şu bilgiyi verdi: “Photo realism, gerçekliğin inandırıcı bir tasviri olduğu gibi doku yüzey ışık efektleri ve gölgeler, referans olan fotoğraf hatta gerçek hedeften daha net ve belirgindir. İnsan gözü ile görülemeyen bir gerçekliğin yanılsamasını oluşturmak için resimsel elemanlar kullanılır. Çalışmalar yapılırken hiçbir şekilde dağıtma veya ezme uygulanmamış olup tamamen yağlıboya tekniği gibi pentür şeklindedir.” (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.