DESTİCİ'DEN KAYYUM DESTEĞİ

DESTİCİ'DEN KAYYUM DESTEĞİ
Destici: 'Belediyeleri PKK'nın atadığı komiserler yönetiyordu'
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kayyum atanan belediyelerle ilgili, "Bu belediyeleri seçilmiş belediye başkanları yönetmiyordu. PKK'nın atadığı komiserler yönetiyordu. Bu çok doğru ve yerinde bir karar" dedi.
Partisinin Ankara'daki genel merkezi önünde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Destici, "Bugün PKK ile amansız bir mücadele var. Biz PKK'ya karşı yapılan her türlü mücadeleyi her dönemde destekledik, bugün de sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Mücadelenin sadece askerle, polisle, güvenlik güçleri ile yapılmayacağını, topyekûn yapılması gerektiğini belirten Destici, "PKK'yı destekleyen tüm unsurlara karşı yapılmalı dedik ve bugün bu dediklerimizle de ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Büyükşehir yasası çıkartılırken bu yasanın PKK'yı güçlendireceğini, bölgeyi PKK'ya teslim edeceğini, bölgede hâkimiyet kurmasında, büyümesinde, gelişmesinde etkili olacağını söyledik ve baktığımız da ne denli doğru söylediğimiz anlaşıldı" dedi.

28 belediyeye kayyum atanması ile ilgili de açıklama yapan Destici, "Bugün geldiğimiz noktada haklı olarak PKK'nın diğer unsurlarına karşıda bir mücadele başlatıldı. Biz bu mücadeleyi destekliyoruz. 28 belediyeye kayyum atandı. Bunlardan 24 tanesi HDP'li belediyer. Yani PKK'lı belediyeler. Bu belediyeleri seçilmiş belediye başkanları yönetmiyordu. PKK'nın atadığı komiserler yönetiyordu. Şimdi belediye başkanların yerine değil, o PKK'nın atadığı komiserlerin yerine kayyum atandı. Bu çok doğru ve yerinde bir karardır. Dahası da geç kalmış bir karardır. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.

Yapılan bu uygulamanın yeterli olmadığını, finans kaynaklarına da büyük darbe vurulması gerektiğinin altını çizen Destici, "Devlet içine sızmış, memur kesimine de, öğretmenine de, hemşiresine de, varsa imamına da, tarımda çalışanlarına da mutlaka bunun uygulanması ve lojistik desteğin kesilmesi gerekiyor. Başta Suriye sınırından PYD'den gelen destek olmak üzere tüm dış desteklerin kesilmesi gerekir. PKK ile mücadele top yekûn yapılması gerekir. Bu milletin PKK illetinden kurtulması gerekir" dedi.

Pazartesi günü milyonlarca öğrencinin ders başı yapacağını da hatırlatan Destici, "Hem FETO, hem de PKK operasyonlarında açığa alınan ya da ihraç edilen on binlerce öğretmen var. Bunun yerinin doldurulması için Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir gayretle çalışıyor. İnşallah bu açıklar kısa sürede kapanır. Öğrencilerimiz ders başı yaptığında bir öğretmen açığıyla, eğitim ve öğretimde eksiklikle ve aksaklıkla başlamaz" diye konuştu.

Destici daha sonra partililerle bayramlaşırken, çocuklara da bayram harçlığı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.