DESTEK MEKANİZMALARI KURGULANIYOR

DESTEK MEKANİZMALARI KURGULANIYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kritik teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla üretimini sağlayacak kapsamlı destek mekanizmaları kurguladıklarını belirterek, "Otonom teknolojiler, uzay ve yapay zeka gibi çığır açıcı alanlarda ülkemize çağ atlatacak vizyon projeler geliştiriyoruz." dedi.

Bakan Varank, Gebze Bilişim Vadisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, AR-GE ve teknoloji faaliyetlerinin ilk akla gelen adreslerinden biri olan Bilişim Vadisi'nde, mobiliteden bilgi-iletişim teknolojilerine, yazılımdan tasarıma kadar birçok kritik sektörde faaliyet gösteren 300'den fazla Ar-Ge firmasını yer aldığını söyledi.

Vadiyi Kocaeli'de kurma kararı aldıkları zaman, birilerinin her zaman yaptıkları gibi karşı çıktılarını belirten Varank, "Nasıl zamanında şehir hastanelerine, köprülere, otoyollara, havalimanlarına itiraz ettilerse buna da itiraz ettiler. Ancak biz Kocaeli'ye, Kocaeli'nin sanayideki ve teknolojideki muazzam potansiyeline her zaman güvendik. İyi ki de öyle yapmışız." diye konuştu.

Varank, üretimi, ihracatı ve istihdamıyla ülkenin reel ekonomisinin en muhkem kalelerinden biri olan Kocaeli'nin konumunun, milli teknoloji hamlesi vizyonuyla çok daha ileri noktalara taşındığını vurguladı.

Buradaki sanayi ve teknoloji firmalarının başarısına hükümet olarak katkı sunmanın tarifsiz mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Varank, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, bugün buradaki misafirlerimiz çok iyi biliyor ki hiçbir başarı tesadüfi olarak gerçekleşmiyor. Firmalarımız elbette büyük bir özveriyle gece gündüz çalışarak buralara geliyor. Ancak bu çabaları heba etmeyecek, onları daha da cesaretlendirecek, etkin bir iş ve yatırım ortamının girişimcilerimize sunulması da en az bu çabalar kadar kıymetli. İşte biz de bakanlık olarak, zatıalinizin liderliğinde iş dünyamıza her anlamda yol arkadaşlığı yapıyor, onların önünü açacak çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.

Sizden aldığımız destek ve icazetle Kocaeli ve diğer tüm şehirlerimizde yatırım, üretim, istihdam ve ihracata odaklanmış durumdayız. OSB'ler, endüstri bölgeleri ve sanayi siteleri inşa ediyor, ülkemizin sanayi altyapısını güçlendiriyoruz. Teknoparklar ve AR-GE tasarım merkezleriyle katma değerli üretimin anahtarı inovasyon anlayışını yaygınlaştırıyoruz. KOSGEB ve TÜBİTAK'la işletmelerimize önemli destekler veriyoruz. Özel sektör yatırımlarını özendirmek üzere cazip teşvikler sağlıyoruz. Kurduğumuz kuluçka merkezleri ve oluşturduğumuz fonlarla yenilikçi girişimciliğe katkı sağlıyoruz. Kritik teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla üretimini sağlayacak kapsamlı destek mekanizmaları kurguluyoruz. Otonom teknolojiler, uzay ve yapay zeka gibi çığır açıcı alanlarda ülkemize çağ atlatacak vizyon projeler geliştiriyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.