DERT BİR DEĞİL ELVAN…

DERT BİR DEĞİL ELVAN…

Hani böyle bir halk türküsü var, “Dert bir değil elvan elvan”. Sözü memleket meselelerine getirmek istiyorum. Köşeme dört konuyu aldım. önce türküyü kırparak hatırlayalım;

Takatsiz kalmışım yayan
Bir derdime bin dert koyan
…..
Biraz da bana gül kader
Yerden yere vurdun yeter
Bak tanınmaz hale geldim
Bitsin bunca elem keder
….
İyi günde dost olanlar
Kötü günde taşlar beni

1. konu; TERÖR: Son seçimin ertesi günü terör aldı başını gitti. Dağlıca’da 16 kahraman askerimizin, hemen ardından, Iğdır’da vatan evladı 14  polisimizin kahpelikle şehit edilmelerinin yüreğimizdeki kanamasıyla, aradaki ve halen devam eden günlerde, şehit ve yaralanma haberleri ile yatıp kalkıyoruz. Artık sağır sultan bile biliyor ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Başta Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ve sözde müttefiklerimiz olan düşman devletler. ABD, Rusya, İsrail, Ermenistan gibi diğer leş kargaları. Doğu ve Güneydoğu’da PKK yolları kazıp, tuzaklar kurmakta. Ardından güvenlik güçleri her defasında yolu açmak için gittiğinde pusuda can vermekteler.! 
Önerim şu; Kazılan yollara, devlet müdahale etmesin. Şehirlerin araç, gereç, gıda, ticaret, sağlık, eğitim hizmetleri durduğunda bakın halk terörü kendisi önleyecektir. Halk ticaretini mecburen yapacak, eğitimsiz, ilaçsız, gıdasız kalamayacağından, Belediye başkanlarına “sizi biz seçtik, gelin kazılan yolları iş makinalarınız ile açın! Yoksa sizi burada oturtmayız” diyeceklerdir. Bu hareketler ve eylemler birkaç kez yapılsa, artık bu tür eylemleri yapılamayacak, herkes aklını başına alacaktır. 
2.konu; ERKEN SEÇİM: 
% 40 lık geçici hükümet koalisyon kuramadı. 1 kasım da erken seçim var. Tahminlere göre; AK PARTİ % 41, CHP % 27, MHP %18, HDP % 9 civarında oy alacaklar. 
    1 kasım seçimleri, vekil aday adaylarına, yeni kurulan erken seçim hükümetine başarılar diliyor, insanımıza, halkımıza, ve dünya barışına hayırlı olmasını diliyoruz.
3.konu: AYLAN BEBEK: İslâm Birliği ciddi ve sorumluluk ile çalışsa idi bu emperyalist Haçlı dünyası, Müslümanları bu hale sokamazdı. Her İslâm ülkesinde savaş, yangın, ateş, barut kokuları, yaralılar, ölenler, sahipsiz, vatansız kalanlar, botlarda can verenler. Ege’de, Akdeniz sularında, “Aylan bebek değil, insanlık dibe vurmuş, insanlık ölmüştür”. Şöyle sakin bir kafa ile tefekküre dalsak da bir düşünsek, BU OLAYLAR NASIL BAŞLADI, KİMLERİN PROJESİ İDİ ? 
    4.konu; ADALETSİZ VERGİ SİSTEMİ: Teknik direktörün aylık maaşı 900 bin lira. Bir asgari ücretlinin yaklaşık 80 yıllık, işe yeni girmiş  bir devlet memurunun 40 yıllık maaşı. Bir Mühendis, bir Doktorun 25 yıllık maaşı. Örnekleme çok. Say sayabildiğin kadar. Süper ligdeki futbolcunun aylık vergisi % 15 imiş, alt ligdeki sporcunun vergi oranı % 5. Asgari ücretli fakirimin % 34. Yılda on bir milyon aldığına göre, asgari ücretlinin 900 yıllık aylığı demektir. İşte adaletsiz vergi sistemimiz! Daha ne haksızlıklar var. 
Bir çalışanımızın, pirim ve hizmet yılı bir gün dahi eksik olsa, emekli olamıyor. Diyelim, 25 yılını tamamlayıp emekli olduktan sonra, Piyasada sigortalı bir 15 yıl daha çalıştı. Arkadaşı, kamuda 40 yıl çalışıp emekli oldu. Sonradan emekli olanın maaşı, önceden emekli olanın maaşı göre daha fazla. 15 yıllık ek sigorta pirimi ödeyen in bu hizmeti neden eski hizmetine yansıtılmaz, anlamış değilim! Bunun yasal düzenlemesinin yapılarak haksızlıkların giderilmesi gerekmez mi? Hükümetimizin bu konuları çözeceğine inanıyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR