Derebahçe'de iftar coşkusu

Derebahçe'de iftar coşkusu
İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe Mahallesi Şehit Selman Özay İlköğretim Okulu Bahçesinde kurulan komşu iftar sofrasına beklenenin üstünde katılım gösteren mahalle sakinlerine teşekkür etti.

2 BİN 500 KİŞİ AYNI SOFRADA...

Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinlerinin davet edildiği yaklaşık  2 bin 500  kişinin katılım sağladığı iftara erken saatlerde gelen vatandaşların masalarını gezerek görüşen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, mahalle sakinlerinin ramazan ayını tebrik etti. Beklenenin üstünde bir ilginin olduğu iftarda, okul bahçesinin yanı sıra sokak boyunca uzayan sofrada vatandaşlar komşuluk duygusunu yeniden yaşama fırsatı buldu. Dede-torun, gelin-kayınvalide 7'den 70'e her yaştan insanın aynı sofrada bir araya geldiği iftar sofrası kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneği olarak yansıdı.

 

YOĞUN KATILIMA TEŞEKKÜR

Yoğun katılımın olduğu komşu iftarında konuşan birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Erdoğan Tok,  Mahalle sakinlerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.  Yapılan hizmetlerin karşılığını aldıklarını ifade eden Başkan Tok, " Yaptığımız hizmetlerin asıl karşılığını sizlerin gösterdiği ilgi ve alakayla almış oluyoruz. Derebahçe ve Çay Mahallelerimiz gerek yollarıyla gerek düzenli yapısıyla adeta yeni bir kent merkezi durumuna geldi. Bu hizmetleri daha da arttırarak devam ettireceğiz."  dedi.

 

HALKIN TALEPLERİNE GÖRE YATIRIMLAR YAPILIYOR

Bölgenin ihtiyaçlarını bilerek ve halkın taleplerini alarak yatırımlara yön verdiklerini anlatan Başkan Tok, " 10 ay önce Samsun’un en büyük toplantı, düğün ve organizasyonlarına ev sahipliği yapan  Derebahçe Sosyal Tesislerimizi hizmete açtık. Samsun'un en büyük toplantı ve düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapan Derebahçe Sosyal Tesislerimiz, örnekle gösterilen hizmetlerimizden birisi. Bu tesisteki fitnes, kondisyon ve spor salonunda ev hanımları spor yapıyor, meslek öğrenmek isteyen bayanlar el ve beceri kursları ile yeteneklerini geliştiriyor." diye konuştu.

 

GÖNÜL SOHBETİ YÜREKLERE NAKŞETTİ

Başkan Tok, iftar programının ardından akşam-teravih namazı arası Abdullah Paşa Camisi'nde Yıldırım Beyazı Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kuru Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen sohbet programına katıldı. Prof. Dr. Mehmet Ünal, Abdullah Paşa Camisi’nde verdiği sohbette Ramazan ayı, Kur’an ve Toplum temalı mesajlar verdi. Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek için Müslümanlar için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Ünal, Ramazan'ın 11 ayın sultanı olmasının nedenlerini anlattı. Kur'an'dan uzak olan toplumların akıbetinin hayırlı olmadığını söyleyen Ünal, Kur'an ve Sünnete tüm Müslümanların sarılması gerektiğini ifade etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.