DEPLASMANDA ZAFER!

DEPLASMANDA ZAFER!
Ptt 1.lig'de Denilzispor'un 2-1 mağlup etmesinin ardından kupa'da Karagümrükspor'a konuk olan Kırmızı Beyazlılar rakibini 3-0 mağlup etti.

SAMSUNSPOR GRUPLARDAN ÇIKMA ŞANSI YAKALADI
Lig'de son oynadığı Denizlispor'a karşı sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Kırmızı Beyazlılar kupa maçında da haftalar sonra güldü. Genç ağırlık bir kadro ile çıkan Samsunsunspor Deplasmanda  rakibi karşısında mücadelenin ilk devresinde aradığı golü bulamadı. Ancak maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan Kırmızı Beyazlılar ilk golünü 77'de Burhan Arman golü ile buldu ve skoru 1-0 getirdi. Golden sonra rakibi karşısıdna daha çok pozisyonlara giren Samsunspor 90. dakikada Halil İbrahim Pekşen ve 90+2. dakikada yine genç oyuncu Burhan'ın attığı gollerle rakibini 3-0 mağlup ederek hem ilk maçın rövanşını hemde kupadaki ilk galibiyetini almış oldu.

KUPADA UMUTLAR YEŞERDİ
Deplasmanda Karagümrükspor'u 3-0 mağlup eden Kırmızı Beyazlılar gruptan çıkma şansı yükseltti. Bugün oynanan deplasmanda oynadığı Karagümrükspor karşısında sahadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrılan Samsunspor'da guptan çıkma adına önemli bir 3 puana imza attı. Bu galibiyetin ardından Samsunspor, Bursaspor'un Karagümrükspor'u mağlup etmesi halinde haftaya sahasında oynayacağı Mersin İdmanyurdu karşısında sahadan iki farklı skorla ayrılırsa ikili averajla gruptan çıkmaya hak kazanacak. Hatırlıyacağınız üzere Buraspor dün Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-0 yenerek gruptan çıkmayı garantilemiş, ancak ilk maçta Karagümrükspor ile oynadığı karşılaşmada gerginliğin hat safalara ulaşmasının ardından bu maçın rövanjına ayrı bir havada çıkması bekleniyor.


"GENÇLERİME GÜVENİYORUM"
Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, Türkiye Kupası’nda gruptan çıkmaları halinde bile gençlere şanş vermeye devam edeceğini söyledi. Türkiye Kupası C Grubu’nda Centone Karagümrük’ü İstanbul Vefa Stadı'nda 3 – 0 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erhan Altın, futbolcularını alnından öptüğünü ve galibiyetten ötürü çok mutlu olduklarını söyledi. Centone Karagümrük maçında futbol adına çok güzel şeyler olduğunu ümit ettiğini belirten Altın, "Futbolcularıma ‘Sizler sanatcısınız futbolun güzelliklerini sanatsal yönünü sahaya yansıtın.’ diyorum. 5 – 6 tane alt yapıdan oynattığım oyuncum oldu. Yendiğimiz için mutluyuz. Şu an biz de potaya girdik. Eğer sonraki maçı yani Mersin İdmanyurdu maçını 2 – 0 kazanırsak biz gruptan çıkacağız. Kadromuzun geniş olması bizim için bir avantaj. Sevinçliyiz, mutluyuz Türk futbolu adına gençleri kazandığımız için gururluyuz. Eğer gruptan çıktığımızda karşımıza kim çıkarsa çıksın fark etmez gençlerime güveniyorum. Ben yine şaşmayacağım ve bizi buralara getiren genç oyuncularıma şans vereceğim. Hepsinin alnından öpüyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.