DEPLASMAN FATİHİ !

DEPLASMAN FATİHİ !
TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele veren Yılport Samsunspor, zorlu Utaş Uşakspor deplasmanından galibiyetle döndü. Utaş Uşakspor taraftarları Yılport Samsunspor'u konuk etmenin heyecanını yaşadılar.

Zorlu mücadelede oyuna kontrollü ve temkinli başlayan Yılport Samsunspor, ilk yarı oyunun kontolünü elinde tuttu. Dk. 21'de Canberk Dilaver'in nefis ortasında düzgün kafa vuruşuyla Samet Asatekin takımını öne geçirdi ve ilk devreyi 1-0 kapattı Yılport Samsunspor.

PAS PAS PAS!
2.devreye de kontrollü başlayan Yılport Samsunspor, defanstan uzun toplarla çıkmaya çalışıyordu. Bir müddet Utaş Uşakspor'un ataklarına ve oyunu tutmasına engel olamadı. Ancak Taner hocanın kenardan takımına ''pas pas pas'' diye bağırarak talimatlar vermesi ve  Dk.55'te  Bahaattin Köse'yi çıkartıp Erhan Şentürk'ü oyuna aldı. Hamlesini yapan Taner Taşkın anında meyvesini aldı. Yılport Samsunspor ayağa paslarla temkinli oyundan, hareketli oyuna geçti. Samet Asatekin'in final pası tercihini doğru yapınca oyuna yeni dahil olan geçen haftanın kahramanı Erhan Şentürk'ü kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Temiz bir golcü vuruşuyla maçı 2-0 yaptı Erhan Şentürk.  Dk. 72'de maçı tutmak adına Sarı kartı da olan Savaş Yılmaz'ı oyundan alarak yerine daha dinamik çabuk savunmacı Okan Dernek'i oyuna aldı. Kalan bölümlerde, Uşakspor psikolojik olarak çözüldü. Son dakikalara doğru oyun soğudu.

YÜREKLER AĞZA GELDİ
Taner Taşkın maça son hamlesini Dk.83'te Samet Asatekin'i alıp yerine Ramazan Çevik'i alarak yaptı. Samet Asatekin de bir gol bir asist yaparak güzel bir geri dönüş yapmış oldu. Uşakspor taraftarları teknik direktörlerini istifa sesleriyle protesto ettiler. Ancak Yılport Samsunspor, bir anlık rehavet ve konsantrasyon eksikliğiyle top kontrolünü kaybetti. Maçın son dakikalarında laubali bir şekilde hücumda çalım yapmaya çalışan Samsunsporlu oyuncular bir kontra atakta kalesinde golü gördü. Dk.88'de Uşaksporlu Murat Gürbüzerol az adamla yakalanan Samsunspor defansında boş kaleye topu yuvarladı: 2-1. Dördüncü hakem 5 dk uzatma verdi. Uşakspor maçı beraberliğe ulaşmak için elinden geleni yaptı. Yürekler ağza geldi. Kenar yönetimi hop oturup hop kalktı.Taner Taşkın  hakem son düdüğü çaldığı anda sevinçten secdeye vardı. Yılport Samsunspor zorlu Utaş Uşakspor deplasmanında 2-1'le eve 3 puanla döndü.

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.