DENİZLERİN PİRİ 2019’DA SAMDOB SAHNESİNDE

DENİZLERİN PİRİ 2019’DA SAMDOB SAHNESİNDE
Dünyamızı ilk kez haritalandıran, Osmanlı’nın yetiştirdiği önemlideğerlerden biri olan denizlerin piri Muhyiddin Piri Bey'in hayatıSAMDOB sahnesinde.

Sahnelendiği günden beri yoğun talep alan "Piri Reis" bale eseri, Ocak ayında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dakikalarca ayakta alkışlanan bale eseri 19 Ocak 2019 Cumartesi akşamı Aydın Gün Sahnesi’nde saat 20:00’de sahnelenecek.

Müziklerinin Can Atilla'ya, koreografi ve librettosunun G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy'a ait olduğu bale eseri, Osmanlı Donanması Komutanı Piri Reis'in hayatını, görsel şölenle sahneye koyuyor.

Ödüllü koreograflar olan Ankara Devlet Opera ve Balesi Öğretmeni G.Armağan Davran ve Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı A. Volkan Ersoy 2013 yılında “Yılın En İyi Bale Yapımı” ve “Yılın En İyi Koreografı” ödüllerine layık görüldü. Başarılı yaratıcı kadrosunun yanı sıra, Piri Reis’in hayatını ele alan ilk ve tek eser olma özelliğiyle eşsizdir.

Gelibolu'da doğan Muhyiddin Piri, amcası Kemal Reis'in yanında dünyayı gezmiş ve denizciliği öğrenmiştir. İlerleyen dönemlerde üstün denizcilik yetenekleriyle etkilediği Osmanlı paşaları sayesinde, Osmanlı Donanması'nda yer almıştır. 15. yüzyılda yaşayan ünlü denizci, Amerika'yı da gösteren dünya haritaları ve "Kitab-ı Bahriye" adlı denizcilik kitaplarıyla ölümsüzleşmiştir. Çizdiği haritalarda ve yazdığı kitaplarda, gittiği yerleri haritalandırmanın dışında kültürel yapısından da bahseden denizci, dönemin kültürel coğrafyasına büyük ışık tutmuştur.

2 perdeden oluşan “Piri Reis” balesi 19 Ocak 2019 Cumartesi akşamı saat 20:00'de Aydın Gün Sahnesi'nde gerçekleştirilecektir. Eserin biletleri SAMDOB gişe ve www.biletiva.com adresinde satışa sunulmuş olup, SAMDOB gişe hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında, temsil günleri temsil başlama saatine kadar açıktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.