Denizlerde Av Yasağı Sona Erdi

Denizlerde Av Yasağı Sona Erdi
Denizlerde gırgır ve trol yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de av yasağı sona ererek yeni sezon başladı.

Başlayan sezonla birlikte Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail KIRMACI balıkçılara birtakım uyarılarda bulunarak bazı hususlara dikkatlerini çekti. KIRMACI açıklamasında; su ürünleri avlanma yasaklarına uyulması, küçük boydaki balıkların avcılığından ve aşırı avcılıktan kaçınılması gerektiğini ifade ederek, yasaklara uyulmasının balık stoklarının ve nesillerinin devamı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.                
           Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016– 2020 Av Dönemine Ait 4/ 1 Numaralı Tebliğ" gereğince; 1 Eylül itibari ile av yasaklarının sona erdiğini ve yeni av sezonunun başladığını ifade eden KIRMACI, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Önümüzdeki av Sezonu boyunca Yunuslar, Foklar, Deniz Alaları ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır. Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur. Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 16.00-08.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Fanyalı ağlarda ağ göz açıklığı 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren 36 mm ve üzeri olarak uygulanacaktır. Aynı şekilde kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklıkları 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren 400 mm'den küçük olamayacaktır.
Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ile çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır. Unutulmamalıdır ki ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. Amacınız günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır."
Balıkçıların kendi aralarında otokontrol sistemi kurarak daha bilinçli ve verimli avcılık yapmaları noktasında birbirleri üzerinde etki yapmalarının başta kendileri ve ülkemiz için önemli olduğunu da belirten KIRMACI, denetimler sonucunda, su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında; idari para cezası, ürünlere el konulma, ruhsatın geçici süre ile geri alınması ve iptali gibi yaptırımların uygulanacağını sözlerine eklerken; balıkçılarımıza bol bereketli bir av sezonu diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.