Denizevleri Ortaokulunda örnek etkinlik..

Denizevleri Ortaokulunda örnek etkinlik..
Atakum Denizevleri Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘Su Festivali’ kapsamında doğayı korumaya ve su israfını önlemeye yönelik farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler, örnek bir etkinliğe imza attı.

Geri kazanılabilir atıklardan hazırladıkları ürünlerin yanı sıra birbirinden farklı buluşlarını sergileyen öğrenciler, verdikleri mini konserler ve defile ile davetlilere keyifli anlar yaşattı. Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Peker, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


‘SU DOLU DÜNYAYI KURTARMAK..’
Dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlardaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeleri yönünde teşvik eden ‘Su Kaşifi’ projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Fen Bilimleri Öğretmeni Dilek Çetin Atasoy rehberliğindeki öğrenciler yaptıkları çalışmaları davetlilere detaylı bir şekilde anlattı. Yaşları 8 ile 14 arasında değişen öğrencileriyle su dolu dünyayı kurtarma misyonunu üstlendiklerini kaydeden Fen Bilimleri Öğretmeni Atasoy, uygulamanın 11 ülkede gerçekleştirildiğinden de bahsetti.

UMUTLANDIRAN DUYARLILIK
Öğrencilerin su konusunda duyarlı olmasının gelecek adına umut verici olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, düzenlenen festivalin önemine dikkat çekerek, “Doğal etkenlerin yanı sıra insan faktörü de suyla ilgili sorunları beraberinde getiriyor. Bugün burada öğrencilerin su konusunda gösterdiği duyarlılık beni gelecek adına umutlandırdı. Ayrıca bilimsel çalışmalara ilk adımlarını atarak gerçekleştirdikleri çalışmalar da son derece önemli. Emek veren, öğrencilerimizi bu anlamda yönlendiren öğretmenleri ve destek olan velilerini kutluyorum” dedi.

‘MAMAMATİK TEŞEKKÜRÜ..’
Öğrencilerin örnek etkinliği gün boyunca sürerken, Atakum Belediyesinin Mamamatik ve Hayvan Barınağı projesi büyük ilgi gördü. Öğrenciler, pet şişelerini içerisine atarak sokak hayvanlarına su ve mama imkanı verebildikleri Mamamatik projesini beğendiklerini ifade ederek Başkan Taşçı’ya teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.