Deniz Baykal istikrarlı lider

Doğrusunu ararsanız bugün Sabateyist Kral hazretlerinin Müslüman İnekleri"ni yazmayı düşünüyordum. Çünkü iki günlük yazının sonuç yazısı olması gerekmekteydi. Ancak dünkü gazetelerde Sayın Baykal"ın, "iktidar gelip geçici, muhalefet kalıcı" ifadelerini görünce yazımı değiştirme kararı aldım. Çocukluğumdan beri hep kendi kendime sorduğum bazı sorular olmuştur. Cevaplarını da kimseye sormadan zamanı gelince kendim bılmuşumdur. Bu sorulardan biri de CHP'nin neden iktidara talip olmadığı ve dinden neden bu kadar uzak durduğudur. Aksi halde her zaman iktidar olabileceklerini kendileri de pekala bilmektedirler. Sorumun bir bölümünün cevabını Sayın Baykal verdi. Gerçekten istikrarlı lidermiş! 'İktidar gelip geçici, ama muhalefet sürekli' diyor. O yüzden de muhalefeti tercih ediyor, ancak unuttuğu bir şey var ki halk muhalefette başarılı olamayanları da cezalandırıp meclis dışında tutuyor.

Bu cezalandırmadan CHP de nasibini almış durumda. Hem de Sayın Baykal"ın genel başkanlığı döneminde. Ben, CHP içerisinde siyaset yapan biri değilim, ancak bu ülkede her parti kadar bu partinin ve bu partiye oy veren insanların iktidar olma hakkına sahip oldukları kanaatindeyim. Bir Genel Başkan, kendisine oy veren seçmenlerinin tercihini iyi bilmeli ve ona göre davranmalıdır.

Hiç unutmuyorum; merhum Muzaffer Önder, bir kutlu doğum haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmanın ardından kendisine; "Başkanım, bu yaptığınız konuşmayı başka partili bir belediye başkanı yapmış olsa idi  İçişleri Bakanlığı derhal açığa alırdı. Dua  edin CHP'lisiniz" deyince, "Bak Adnan Bey, ben bizim Genel Başkan'ın yerinde olsam sürekli bu taktiği uygulardım" dedi.

Çok doğru bir tespit. Şayet dediği gibi yapmasa idi, iki dönem belediye başkanlığı koltuğuna oturabilir miydi? Ancak Sayın Baykal, özellikle iktidar olmaktan kaçıyormuş gibi olumsuz bir elektrik yayıyor etrafa.

Bence bu siyaset yapan insanın yapmaması gereken bir durum, ama çocukluğumdan beri kendisini siyasetle tanıdığım Sayın Baykal'ın bir bildiği vardır elbette diyorum.

Son atamalarda il başkanlığına atadığı Sayın Vedat Yılmaz'ın doğru bir tercih olduğu kanaatindeyim. Hayli çalkantılı bir dönemden sonra hizipleşmenin hat safhaya geldiği Samsun CHP'de en uygun isim Vedat Yılmaz ismidir.

Mahalli seçimlerde iyi bir performans gösterebilir ise Vedat Yılmaz"ın önünü kendinden başka kimse kesemez. Yeter ki parti içi birlik ve beraberliği temin etsin. Bir de Genel Başkan, iktidar olmayı isterse değme keyfine.

Ancak adamcağızın herhalde kendisine iktidar olmamak için verilmiş bir sözü var. Birileri ne yapıp ne edip bu sözden vazgeçirmeli onu. Aksi halde CHP'ye oy veren insanlar ömürleri boyunca muhalefette kalmaktan kurtulamayacaklar.

Bizim de temennimiz "liderlik gelip geçici, önemli olan iktidar olmaktır" duygu ve düşüncelerinin siyasette hakim olmasıdır.

Hoşça kalınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR