DENGE GAZETESİ 14 YAŞINDA…

Samsun basının önemli bir bölümünü dolduran, yaptığı haberlerle ve yazılan köşe yazılarıyla ezberleri bozan “Denge Gazetesi” 14. yılına girerken; hızından, duruşundan ve gücünden hiç bir şey kaybetmediği görülmektedir. 24 Ocak; hem Denge Gazetesinin, hem de gazetenin imtiyaz sahibi olan Adnan Bahadır’ın doğum günüdür. Sayın Adnan Bahadır’a yüce Allah’tan uzun ve sağlıklı ömürler dilerken, gazetenin de uzun yıllar Samsunumuza hizmet vermesini temenni ederim. Yaklaşık 8 yıldır, Pazar günleri hariç, haftada 6 gün köşe yazısı yazmış olduğum Denge Gazetesi ailesinin ben de bir üyesiyim. Samsun’un, görsel ve yazılı basınında yaklaşık 25 yıldır ben de varım. İlimizde yayın yapan, bir kaç farklı gazetede köşe yazısı yazdım ve mahalli televizyonların neredeyse hepsinde dini konulu programlar yaptım, konuk oldum. İlk mahalli televizyon olan Başak tv ile başlayan; bazen monolog, bazen diyalog, bazen program yapımcısı, bazen de konuk olarak içinde bulunduğum görsel medyayı da, farklı gazetelerde köşe yazısı yazdığım yazılı medyayı da tanıyorum. Samsuna güzel hizmetler sundukları düşüncesindeyim. İçinde bulunduğum yazılı ve görsel medyanın ayakta durma gücünün de zor olduğunu görenlerdenim. Bu nedenle de; doğru ve haklı değerlendirmeler yapabilecek tecrübeye sahibim.

Samsunda, en uzun süre ayakta kalan basın organının Denge Gazetesi olduğunu, 14. hizmet yılına girdiğini görerek müşahede etmekteyiz. Gerek maddi imkan, gerek personel sorunuyla ve gerekse haberlerine konu ettiği olayların aktörleri nedeniyle gazetelerin ayakta durması zordur. Reklamlarının dışında her hangi bir gelir kaynağı olmayan basının, bu gelir kaleminin de başkalarının takdirinde olması; ayakta durmasını zorlaştırmaktadır. Denge Gazetesi gibi; yakınında bulunanların dahi yanlışlarını köşe yazısına konu eden, yolsuzlukları, suiistimalleri ve istismarları manşet yapan bir basın organının, hizmet verdiği bölgesinde çok da dostu kalmamaktadır. Buna rağmen, duruşunu ve yayın stratejisini bozmayıp, ayakta duran basın organlarından birisi Denge Gazetesidir. 14 yıldır çok sorunlar yaşadığını biliyorum. Zira; ilimizin önemli sorunlarına parmak basmak, ilin siyasi aktörlerinin bilinmeyen yanlarını ve yönlerini manşetine taşımak, üst düzey idarecilerinin bir takım tasarruflarını eleştirmek cesaret isteyen bir iştir. Personel yetersizliği ve maddi sorunlar da buna eklendiğinde söz konusu zorluk daha da artmaktadır.

Denge Gazetesi; imtiyaz sahibi Adnan Bahadır ile özdeş hale gelmiştir. Hatta, sayın Adnan Bahadır gazeteden birkaç adım öndedir. Asıl mesleği gazetecilik olmayan ama bu işi bu kadar uzun süre, üstelik başarıyla yürüten bir başka yayın organı imtiyaz sahibi de yoktur sanıyorum. Gazetenin ilk kurulduğu yıllarda, bir başka gazetenin sorumlularıyla sohbet ederken, Denge Gazetesi’ne iki yıl ömür biçtiklerine, bunu da sesli olarak paylaştıklarına birebir şahit olan biriyim. Sayın Adnan Bahadır’ın kendi tasarrufuyla bırakmaması halinde, bu hizmeti daha uzun yıllar başarıyla yürüteceğini düşünüyorum. Toplumun haklı taleplerini idarecilere, idarecilerin haklı sıkıntı ve sorunlarını da topluma sunan basın organları; hizmet ettikleri toplum ve bölge için çok önemli bir nimettir. Gerek görsel, gerekse yazılı basının gücünü; toplum için tasarrufa dönüştürmek herkesin yapacağı iş değildir. İstenmesi halinde kendi çıkarları için de kullanılmaya müsait bir güç olan yazılı ve görsel basının, millet için hizmete tahvil edilmesi; “ameli salih”tir. Biz de; bu anlayışla hizmet verdiğine inandığımızdan dolayı “Denge Gazetesi”yle birlikteyiz. Aynı düşünceyle, bu hizmeti yürüteceğine de inanmaktayız.

Hem “Denge Gazetesi”nin, hem de imtiyaz sahibi sayın “Adnan Bahadır”ın doğum gününün kutlar, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR