DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNDEN ÖRNEK UYGULAMA

DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNDEN  ÖRNEK UYGULAMA
Çarşamba Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Denetimli Serbestlik hükümlüleri Tarafından Temizlenerek Eğitime Hazır Hale Getirildi.

Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba Belediyesi protokolü ile hayata geçirilen I. ve II. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin eğitime hazır hale getirilemesinde Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlüleri büyük destek verdi.
 12 derslik ile 2 atölyesi bulunan ve 200 öğrenciye hizmet verecek olan merkez; bölgenin en büyük özel eğitim uygulama merkezi olma özelliği taşımakta olup  merkezin eğitime hazır hale getirilmesi için 20 hükümlü gönüllü oldu. 
13 Eski Hükümlü Biz de Varız Dedi
Aralarında denetimli serbestlik tedbiri altında olmadığı halde Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışmayı duyarak tamamen kendi istekleriyle iş yerlerini bırakarak gelen 13 gönüllü eski hükümlü çorbada bizim de tuzumuz olsun çocuklarımıza katkımız olsun diyerek çalışmalara destek verdi ve merkezin temizlenmesi işinde canla başla çalıştı.  Çalışmalarda Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ve kurum personeli de ayrıca gönüllü olarak görev aldı. 
    Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül merkezi ziyaret ederek hem çalışmalar hakkında bilgi aldı hem de gönüllülerle sohbet etti. Başsavcı Bülbül, engellilerimizin hayata katılımlarının sağlanmasında eğitimin çok önemli olduğunu ve bunu sağlayacak kurumların kurulmasının son derece önem arz ettiğini belirterek bölgenin en büyük uygulama merkezinin eğitime hazırlanmasına katkı veren hükümlüleri ayrı ayrı tebrik ederek Başsavcılık olarak katkı vermekten duyduğu mutluluğu ifade etti.
Emin İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.