DENETİM ŞART!

DENETİM ŞART!
Samsun'da geçtiğimiz 29 Mayıs tarihinde hastanenin muayene odasında Dr. Kamil Furtun'un görev başında katledilmesi hastane yönetimlerine bir ders olmamış ki yeni bir olay yaşandı.

İlkadım'da özel bir hastanede dün meydana gelen olayda Operatör Doktor Aynur Dağdemir kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

HER TÜRLÜ GİREBİLİRSİN
Hastaneler her türlü insanların giriş çıkış yaptığı denetimin olmadığı vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği yerler. Özel ve Kamu Hastanelerinde Denetimlerin olmaması nedeniyle üzerinde bıçak, silah ve her türlü öldürücü aletle içeriye girmek serbest.

DENETİM ZAAFİYETİ VAR
Samsun'da 29 Mayıs tarihinde hastanenin muayene odasında tabancayla öldürülen Dr. Kamil Furtun'un yüreklerde bıraktığı acı henüz silinmemişken benzer bir olayın hastane içerisinde meydana gelmesi denetim zaafiyetini gözler önüne serdi.

TEDBİR MUTLAKA  ALINMALI 
Hastane girişlerinde XRay cihazı ve kişinin üzerinin aranmasına yarayan ve çok pahalı olmayan dedektörlerin kullanılmaması bu tür olayların yaşanmasına adeta davetiye çıkartıyor. Vakit kaybetmeden tedbir alınmalı, kamera kaydıyla yetinilmemelidir.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN
Olayı gerçekleştiren kişinin intihar etmiş olması yüreklere su serpmiş olmakla birlikte hastanelerde görev yapmakta olan doktor ve hemşirelerin can güvenliğinin sağlanması için maliyet hesabı yapmadan, yasa beklemeden denetimin sağlanması şart olmuştur. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum