DEMİRTAŞ’IN İDDİALARINA BELGELİ YANIT GELDİ!

DEMİRTAŞ’IN İDDİALARINA BELGELİ YANIT GELDİ!
Samsun'da İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Necattin Demirtaş'ın güya Erdoğan Tok döneminde işten çıkartılan bir işçinin bunalıma girerek intihar ettiği yönündeki iddiasına bir yalanlamada o işçiyi çalıştıran temizlik firmasından geldi.

Miray Temizlik Firması sahibi Enver Yavuz, Söz konusu iddianın Necattin Demirtaş tarafından 5 yıl önce de gündeme getirildiğini  2014 tarihinde de bir açıklama yaptıklarını,  bu iddianın doğru olmadığını açıklamış olmamıza rağmen, konu yine bilinçli bir şekilde çarpıtılarak gündeme getirilmektedir." dedi.

İŞÇİYİ ÇALIŞTIRAN FİRMADAN AÇIKLAMA

Samsun'da İYİ Parti'nin İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı olan Necattin Demirtaş'ın güya Erdoğan Tok döneminde işten çıkartılan bir işçinin intihar ettiği yönündeki iddiasına o işçiyi çalıştıran Miray Temizlik Firmasından açıklama geldi.

whatsapp-image-2019-01-29-at-11.39.01-(1).jpeg

İŞTEN ÇIKARTILMA YOK!

Ölü üzerinden siyaset yapan Necattin Demirtaş'ın Erdoğan Tok döneminde işten çıkartıldığını ve bunalıma girerek intihar ettiğini iddia ettiği işçi ile ilgili açıklama yapan Miray Temizlik Firması sahibi Enver Yavuz, "İşten çıkartıldığı için bunalıma girip intihar ettiği söylenen işçi, işten çıkartılmadı. İntihar ettiğinde firmamız bünyesinde çalışıyordu" dedi.

OLAY ÇARPITILIYOR

Söz konusu iddianın Necattin Demirtaş tarafından daha önce de dile getirildiğini ve firma olarak konuyla ilgili 2014 tarihinde de bir açıklama yaptıklarını hatırlatan Miray Temizlik Firması sahibi Enver Yavuz, "Daha önce bu iddianın doğru olmadığını açıklamış olmamıza rağmen, konu yine bilinçli bir şekilde çarpıtılarak gündeme getirilmektedir." diye konuştu.

whatsapp-image-2019-01-29-at-11.39.01.jpeg

İNTİHARIN NEDENİ AİLEVİ MESELE

Necattin Demirtaş'ın Erdoğan Tok döneminde çıkartıldığını ve bu nedenle bunalıma girip intihar ettiğini söylediği işçi ile ilgili, işten çıkartılmadığına dair belgeleri de yayınlayan Miray Temizlik Firması sahibi Yavuz, söz konusu işçinin işten çıkartıldığı için değil, ailevi sorunları nedeni ile girdiği bunalım sonucu intihar ettiğine dikkati çekti.

ÖLÜ ÜZERİNDEN SİYASET DOĞRU DEĞİL

İşçinin intihar ettiği tarihte İlkadım İlçe Belediyesinde temizlik işleri hizmetini yapan Miray Temizlik firması bünyesinde çalışan ve intihar eden işçi ile ilgili gündeme getirilen yanlış bilgilere de tepki gösterdi. Ölmüş bir insan üzerinden yalan yanlış bilgilerle siyaset yapılmasının doğru olmadığını kaydeden Miray Temizlik Firması sahibi Enver Yavuz, konuyla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi.

whatsapp-image-2019-01-29-at-14.14.17.jpeg

DOĞRU OLANI BİLEREK KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORLAR

"Firmamız bünyesinde belediye hizmetlerinde çalışan işçi, işten çıkartıldığı için değil, ailevi sorunları nedeni ile girdiği bunalım sonucu intihar etmiştir. Kaldı ki, işten çıkartıldığı iddia edilen işçi, intihar ettiği tarihte firmamız bünyesinde çalışmaktaydı, yani işten çıkartma diye bir şey söz konusu değildi. Bu konu daha önce bazı çevrelerce suistimal edilmiş o zamanda aynı açıklamayı yapmıştık. Ancak görüyoruz ki son günlerde yine birileri tarafından bu konu çarpıtılarak suistimal edilmekte ve intihar eden işçi üzerinden yalan bilgilerle menfaat sağlanmak istenmektedir. Seçim sürecinde işten çıkartılmadığı halde, işten çıkartıldığı ve bu nedenle bunalıma girip intihar ettiği söyleyen işçi üzerinden söylemlerde bulunmak ve bu durumdan yalan yanlış bilgilerle menfaat sağlamaya çalışmak, şu an hayatta olmayan işçimizin ailesinin de acılarını tazelemekte ve üzüntüye neden olmaktadır. Siyasilerin doğru olanı kendilerinin de bildiği bir konuda, yalan ve yanlış söylemlerde bulunarak, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmaları etik bir davranış değildir." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum