Demirci ustası şiir kitabı çıkardı

Demirci ustası şiir kitabı çıkardı
Kayserili demirci ustası İbrahim Budak’ın edebiyata olan ilgisi herkesi şaşırtıyor. Budak, yazdığı şiirlerden oluşan bir kitap çıkardı.

Demirci İbrahim Budak(66), Eski Sanayi Sitesi’ndeki 10 metrekarelik dükkanında demire şekil veriyor. Budak’ı diğer demir ustalarından ayıran önemli bir özelliği; bir taraftan demir döverken diğer taraftan şiir yazıyor. İbrahim usta bu nedenle kalem ve defterini hiç yanından ayırmıyor. Kaleme aldığı 163 şiirin yer aldığı bir de kitap bastırdı. 'Aşk’ın Narı' ismini verdiği kitapta, demircilik mesleği başta olmak üzere İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, Kayserili olan Mimar Sinan, Sarıkamış şehitleri ve Erciyes’i konu alan şiirler bulunuyor.

Şiirlerinde Haddadi (demirci) mahlasını kullanan İbrahim Budak, okuma yazmayı da kendi imkanlarıyla öğrendiğini anlattı. Çocukluğunda sadece 4 ay okula gittiğini söyleyen Budak, "29 harfi öğrendikten sonra babam beni okuldan aldı. Takvim yapraklarından heceleyerek okumayı söktüm. Askerde de ilerlettim." dedi.

Duygusal bir yönünün olduğunu belirten İbrahim Budak, şiir aşkıyla yanıp tutuştuğunu söyledi. 30’lu yaşlardan sonra şiir yazmaya başladığını belirten Budak, "Bir taraftan işimi yaparken diğer taraftan aklıma gelen dörtlükleri defterime not ediyorum. Tavsiye üzerine yazdığım şiirleri kitaplaştırdım. Kitabımda 163 şiir var. İkinci kitap için hazırlanıyorum." diye konuştu.

Sanayi esnafının kendisini 'Aşık Haddadi' diye çağırdığını anlatan İbrahim Budak, ömrünün sonuna kadar şiir yazmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.