'Demir Yolları Ulaşımı Korkutmaya Başladı'

'Demir Yolları Ulaşımı Korkutmaya Başladı'
Bilgisayar Mühendisleri Odası Temsilcisi Akın Ömür, "Demiryolları dünyanın her yerinde kaza riskinin en az olduğu, en güvenilir ulaşım aracı olarak kabul edilmektedir ancak ülkemizde bu algı ne yazık ki farklılaşmaya başlamıştır." dedi.

Ankara-Konya arasında meydana gelen Yüksek Hızlı Tren Kazası'yla ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu üyeleri adına Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun İl Temsilcisi Akın Ömür açıklama yaptı. "Olmayan sinyalizasyon sistem" sorusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ı verdiği "Olmazsa olmaz değil" cevabını eleştiren İl Temsilcisi Ömür, "YHT'nin alt yapısını tamamlayarak işletmeye almak çok mu zordu? Anlamsız ve tarifsiz acıları yaşamak zorunda mıyız?" dedi.

aciklama-(1).jpg

'KAZA RİSKİ EN AZ ULAŞIM'
"Demiryolları dünyanın her yerinde kaza riskinin en az olduğu, en güvenilir ulaşım aracı olarak kabul edilmektedir" ifadelerini kullanan Oda Temsilcisi Ömür, "Ülkemizde bu algı ne yazık ki farklılaşmaya başladı. Bunun sebebi sadece gerekli altyapı ihtiyaçlarının karşılanmaması ya da yaşanan kazalar değil, bir bütün olarak son yıllarda uygulanan demiryolu politikalarıdır. TCDD'nin parçalanarak işlevsizleştirilmesi, liyakatsiz siyasi kadro atamaları ve her düzeydeki uzman kadro eksikliği gibi nedenler halkın demiryolu ulaşımına bakışını etkilemektedir" açıklamasını yaptı. Ömür sözlerini şöyle tamamladı; "Demiryolu ulaşımı politikalarının kamusal bir anlayışla yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bütün hatlar ciddi ve bütünlüklü bir tarzda onarılmalı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon gereksinimleri karşılanmalı, teknik gereklilikleri tamamlanmadan hatlar trafiğe açılmamalıdır.

aciklama-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.