Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

DEMİR BAŞKAN ÇALIŞIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2020 projeleri ile hedeflerini ortaya koymaya devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz Covid-19 lu günlerde dahi Demir Başkan aralıksız çalışmalarını ve projelerini sürdürüyor.

DEMİR Başkan, başkanlığındaki Samsun Büyükşehir Belediyesi 2020 yılını aralıksız 7/24 çalışmaları ile geçirirken projelerini de hayata geçirmeye başladı.

DEMİR Başkan, göreve başladığı günden itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi nin 15-20 yıldır bekleyen problemlerini kesin ve kalıcı çözüme kavuşturmayı planlamıştı. Şimdi görüyoruz ki bu hedefini kesin çözümlerle kalıcı hale getiriyor. Seçim öncesi açıkladığı 5 milyarlık yatırım planlaması, 6.5 milyarı geçti.

DEMİR Başkan, göreve geldiği günden itibaren titizlikle belediyenin bilgi işlem üzerine çalışmalarını sürdürürken bizzat diğer işleri takip ettiği gibi bilgi işlem çalışmalarını da an ve an takip ediyor. Bu çalışma ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin Elektronik Yönetim Sistemi çok yakında hizmete girecek, Saski, Samulaş ve Belediye nin bütün bilgi akışı bu sistem üzerinden takip edilecek.

Ayrıca bu yıl içinde;
Minibüs Terminali projesi bitiyor.
Saathane Meydanı projesine başlanıyor.
Subaşı Cami projesi başlıyor.
Anakent İş Merkezi dönüşümü başlayacak.
17 ilçe de kavşak ve yol çalışmaları hızla devam ediyor.
Geçen sene 500 km yol yapıldı, bu sene 1.100 km yol yapımına başlandı.
17 ilçede 300 ün üzerinde makine ile ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.
DEMİR Başkan ikili ilişkileri ile bir çok bakanlıktan aldığı destekle belediyenin kasasına dokunmadan 2.5 milyar bulduğu kaynakla bu yılki planlamadaki yatırımlar ihale ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum un verdiği destek ile Toybelen Sanayi Bölgesinde 1.500 işyeri 1 milyarlık proje olarak devreye giriyor.
Kıranköy ve Yeni Mahalle projeleri ihaleye çıkıyor.
İller Bankası nda Belediyenin yatırımları için ayrıca 1.5 milyar finans sağlandı.
Bütün bu yatırımlar Samsun Büyükşehir Belediyesi kasasından çıkmadan Samsun a gelen yatırımlar olacak. 

Kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye devam ederken, DEMİR Başkan, Samsun’umuzu çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştirmeyi, Bakanlığı döneminden bugüne kadar elde ettiği tecrübeleri ışığında, bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü hayata geçirmeye yönelik çalışmalar yaptırıyor. Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretiyor. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatıyor. Millet kıraathanelerini mahalle düzeyine kadar yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

Çok sayıda bitki türünün yer alacağı Millet Bahçesi, yürüyüş, koşu yolları ile insanların şehrin gürültüsünden kurtulabileceği park şeklinde dizayn edilmesi sağlandı. Devam edilecek bu bahçelerde yapı yapılmıyor; sadece insanların ihtiyaçları nedeniyle tuvaletler ile büfe tarzı küçük ticari alanları bulunuyor. Bu bahçelerin yapılmasının amacı; kullanılmayan alanların değerlendirilmesi ve daha temiz bir havaya ve çevreye kavuşulabilmesidir.. Parkların sosyal hayata da olumlu etkisi olacağı düşünülerek, insanlar daha çok dışarı çıkacak, gezecek, ekonomi canlanacak ve en önemlisi şehirlerin yaşam kalitesinin yükseleceği hedeflenmektedir.

Samsun’un en önemli caddelerinden biri olan Bankalar Caddesindeki Anakent İş Merkezinin yerine yer altı otoparkı yapılarak üstü yeşil alan olarak hayata geçecek.  

Samsun’a Samsunlunun ulaşmasını birinci önceliği olarak gören DEMİR Başkan, özellikle çevre ilçelerden gelen hemşehrilerimizin birçok vesait değiştirerek çileye dönmüş ulaşım sorunun tek çatı altında toplayacak merkez akıllı terminali ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

DEMİR Başkan, Merkez ve ilçelerimizde trafiğin rahatlatılması için otopark sayısının artırılması planlanmakta olup, bu amaçla oluşturulacak olan yeni otopark alanlarının üst yapıları yeşil alan olarak değerlendirmeyi hedefliyor. Araç trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenlemeleri yeniden yapılması trafikte bekleme sürelerinin en aza indirilmesi ve dikey yol bağlantıları güçlendirmesi talimatını verdi. Çalışmalar tamamlanmak üzere ve yakında hayata geçiyor.  

Şehrin en gözde yerlerinden biri olan “Mert Irmağı” rehabilite edilerek temiz akması için DEMİR Başkan tarafından gündeme alındı. Böylelikle mert ırmağı etrafında çevreyi rahatsız edecek kötü koku yok edilerek cazibe merkezi haline getirilecek. Samsun’un kültür sanat anlamında tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılacak yeni kültür, kongre ve sanat merkeziyle kente değer katılması planlayan DEMİR Başkan, Samsun fuar alanını da eski cazibesini kazandırmak amacıyla yeniden düzenleme çalışmaları yapılarak bir cazibe merkezi haline getirilmesini hedefliyor. 

Demir Başkan ın en büyük hedeflerinden biride nitelikli personel yetiştirmek, Samsun’un ekonomisine katkı sağlamak adına istihdam edilecek nitelikli personel eğitimleri verilmesi için çalışmaları başlattı.  

Şehrin büyümesine bağlı olarak şehrin merkezinde kalmış olan küçük sanayi sitelerinin kent yaşamına uygun ve Samsunluların kullanımına sunulması amacıyla dönüştürülerek mevcut esnafın hiçbir mağduriyet yaşamaması önceliği ile yeni sanayi siteleri oluşum çalışmaları bir yandan devam ediyor.

Şehrimizin en önemli değerlerinden olan Samsunspor’umuzun hak ettiği yere kavuşması adına hem alt yapının hem de A takımın ihtiyaç duyduğu teknik özelliklere sahip tesislerin projesi hayata geçiriyor.

Bütün bunlar sürerken şehirin gelecek 15 yıllık büyüme ihtiyaç planlaması da bir tarafta hazırlanıyor. Yani DEMİR Başkan Samsun u önümüzdeki 15 yıla hazırlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR