Dee Dee Brıdgewater ile İstanbul’da caz rüzgarı esti

Dee Dee Brıdgewater ile İstanbul’da caz rüzgarı esti
Dee Dee Brıdgewater ile İstanbul’da caz rüzgarı estiDee Dee Bridgewater, konser...

Caz müziğin 3 Grammy ödüllü efsane sesi Dee Dee Bridgewater, Yapı Kredi ana sponsorluğuyla IEG Live’ın düzenlediği 'Good Music In Town' konserleri kapsamında Volkswagen Arena’da İstanbullu caz tutkunlarıyla buluştu.

Volkswagen Arena’da sahne alan Dee Dee Bridgewater, tüm zamanların en iyileri arasında yer alan 'Time After Time', 'Fine and Mellow' ve 'A Natural Woman' gibi caz klasiklerini bu kez İstanbullu müzikseverlerle birlikte söyledi. Klasiklerin yanı sıra yeni albümünden şarkılar da seslendiren Bridgewater’a konserde, saksafon, piyano, trompet, davul, bas ve gitardan oluşan orkestrası eşlik etti.

ÖDÜLLÜ SAHNE PERFORMANSI

Müzik kariyeri boyunca 3 kez Grammy ödülü kazanan Bridgewater, bu ödüllerden ilk ikisini Ella Fitzgerald onuruna hazırladığı 'Dear Ella' albümü ile kazandı. 2011 yılında ise 'En İyi Caz Vokal Albüm' dalında Grammy’yi kucakladı. Sanatın farklı alanlarında gösterdiği başarılı performanslarla da büyük başarılar elde eden sanatçı; Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Dexter Gordon ve Max Roach gibi caz müziğin önemli sesleriyle birlikte unutulmaz çalışmalara imza atmış bir isim. 1974'te The Wiz Müzikali'ndeki 'Glinda' rolüyle aday gösterildiği Tony Ödülü'nün sahibi olan Dee Dee Bridgewater, bugün hala New York’taki Little Schubert Tiyatrosu’nda sahnelenmekte olan 'Lady Day' müzikalinde Billy Holiday rolü ile başrol oynuyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.