DEAŞ'A HAZİRANDA BÜYÜK DARBE

DEAŞ'A HAZİRANDA BÜYÜK DARBE
Terör örgütü DEAŞ'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindeki operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu, teröristlerin planladığı eylemler güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

DEAŞ'a yönelik başarılı operasyonlarıyla adından söz ettiren Türkiye, terör örgütüne karşı çok yönlü mücadele örneği sergiliyor.  Terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelesine kesintisiz devam eden Türkiye, operasyonlarla örgüte nefes aldırmadı. Güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda kentte kanlı eylem planlayan teröristlerin oyununu bozdu. Haziran ayında polis, jandarma ve hudut birliklerinin yürüttüğü çalışmalarda, aralarında terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi yabancıların da bulunduğu 173 şüpheli gözaltına alındı, örgüte ait çok sayıda doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 26'sı tutuklandı, zanlılardan bazıları sınır dışı edildi, bazılarının ise adli makamlardaki işlemleri sürüyor.

thumbs-b-c-4b1a3641de332bcf8a64289033f954eb.jpg

Hazirandaki bazı operasyonlar
Düzce'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında terör örgütü DEAŞ'ın bomba uzmanı ve sözde üst düzey sorumlularının da olduğu iddia edilen 7 şüpheliden 5'i tutuklandı. Afyonkarahisar'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü tutuklandı. Tutuklanan zanlılardan ele geçirilen dijital materyallerde terör örgütünün propagandasının yapıldığı videolar elde edildiği, zanlılara yeraltı bankacılığı olarak bilinen "Havala" sistemiyle çatışma bölgelerinden kayıt dışı para transferleri yapıldığı tespit edildi. Bazı şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede ise terör örgütü DEAŞ'ı simgeleyen kamuflajlı kıyafetlerle çatışma bölgelerinde çektirilen fotoğrafların görüldüğü, bu fotoğrafları kullanan zanlıların çevresindeki kişileri baskı altına almaya çalıştığı ileri sürüldü. Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'ın sözde istihbarat sorumlusu olduğu gerekçesiyle yakalanan şüpheli tutuklandı. Mardin, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Samsun, Denizli ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ üyesi 13 şüpheli tutuklandı. Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 24, İstanbul'da ise 9'u yabancı uyruklu 10 kişi yakalandı. Samsun, Kayseri, Kilis, İstanbul, Ankara, Sakarya, Uşak, Balıkesir, İzmir, Bursa ve Manisa, Denizli ve Bolu'da terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 106 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.