Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 kişinin öldüğü olayların, 'Çözüm Sürecini' provoke etmek için çıkartıldığını ve sınırdan Türkiye'ye sızan provokatörlerin de yakalandığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Cizre'ye şu veya bu şekilde sızmak ve orada huzursuzluk çıkararak Suriye ve Irak'taki ateş çemberine Türkiye'yi almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız. Bir de şu an dikkatlerinizi çekmek isterim, çözüm sürecinde ne zaman olumlu bir seyir olsa mutlaka bir provokasyonla karşılaşıyoruz" dedi.
Konya'da dün Ak Parti il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu sabah Hatay il kongresine gitmeden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve Hüda-Par yanlıları arasındaki çatışmalarda 3 kişinin yaşamını yitirdiği olayların bir provokasyon olduğu görüşünü savundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile temasa geçip Cizre'deki olayları an ve an takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, "Türkiye'de her ne suretle olursa olsun, kamu düzenini bozmak isteyen herkese karşı kim olursa olsun gerekli tedbirler alınacaktır. Etrafımızdaki ateş çemberini bahane edip Türkiye'nin sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzurluğu ve çalışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

Halka sükunet tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Güvenlik güçlerimizin olaylar ilk başladıktan sonra her türlü tedbirleri aldıklarını söylemek istiyorum. Cizre'ye şu veya bu şekilde sızmak ve orada huzursuzluk çıkararak Suriye ve Irak'taki ateş çemberine Türkiye'yi almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ' PROVOKE ETMEK İSTİYORLAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinde olumlu bir seyir görüldüğü zamanda mutlaka bir provokasyon ile karşılaştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ekim başında son derece olumlu bir hava varken 6-7 Ekim olayları cereyan etti. Son iki haftada çözüm sürecinde olumlu bir hava oluşmuşken tekrar dikkatleri çatışma ortamına çekmek isteyen çevreler var. Gerek sosyal medya, gerek medyada bu olay gelişir gelişmez yapılanlara baktığımızda bir anda kargaşa ortamı geliyormuş gibi bunu kullanmak isteyen unsurlar oldu. Buna da dikkatinizi çekmek isterim. Bu provokasyonlar çözüm süreci bağlamında atılan adımlara engelleyemeyecektir. Çözüm süreciyle olumlu yönde gelişmeler olduğu her anda böylesi provokasyonlarla karşılaşmanın aslında bir çok çevrenin çözüm sürecinden ne kadar rahatsız olduğunu ortala koyuyor. Halkımızın bütünün Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın da artık huzura, sükuna ve ekonomik kalkınmaya ihtilacı var. Bu konuda her türlü tedbiri almaya kararlıyız."

İÇ GÜVENLİK REFORM PAKETİ

Başbakan Davutoğlu, son gelişmelerin halen TBMM'de olan iç güvenlik reform paketinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Provokatörler illegal yöntemlerle harekete geçtikleri zaman o provokasyonlardan herkes etkilenmektedir. Bugün yapılan açıklamalara baktığınızda hemen hemen her kesim bu provokasyonlara dikkat çekiyor. Dolayısıyla provokatörlere karşı tedbir almanın en önemli yolu da kamu düzenin tümüyle ihdas edilmesi ve bir şekilde kamu düzenini bozanlara karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilmesi. Bu konuda hiçbir tereddüt gösterilmeyecektir. Bir şekilde bu provokasyonlar üzerinden Doğu ve Güneydoğu'da son yıllarda bazı ilçelerimizi, bazı mahalleri neredeyse tek sesli, tek ve diğer hiçbir farklı görüşe müsamaha göstermeyecek şekilde bir baskı yöntemi uygulama çalışan zihniyet de bu şekilde mahkum olmuştur. Özellikle belli ilçelerde oranın esnafından, oranın köklü ailelerinden kişileri oradan çıkararak ya da başka yöntemlere farkı siyasi düşüncelere baskı uygulayarak, tekelci tek tipçi bir anlayışı yayınlaştırmak isteyenlere bütün toplunun duyarlı ve çoğulcu yapının demokrasinin bir parçası olduğunu idrak ederek davranması lazım. Devlet her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir."(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.