Davutoğlu Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda

Davutoğlu Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda
"ÇARK ETMEYE BAŞLADILAR"

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'deki Gençlik Çalıştayı'nda konuştu.


"GENÇLİK ÇATIŞMALARINI ÜNİVERSİTELERİMİZDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ"
Temmuz ayından beri yaşananları, verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı şekilde sürecek" dedi. Başbakan Davutoğlu, Kocaeli'de AK Parti Gençlik Çalıştayı'na katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, 70'li yılları hatırlatıp gençlik çatışmalarını üniversitelerde görmek istemediklerini belirterek "Sizlerden hiç kimseye sırtınızı dönmemenizi rica ediyorum. Özellikle gençler, fikir ayrılıkları olur. Bizim dönemimizde de oldu. Bazen dozu yüksek tartışmalar olur ama bilin ki bu ülkenin gençliğinin her biri azizdir. O gençler sizden farklı fikirlere sahip olsalar da medeni diyalog içinde olacaksınız ve en güzel dille konuşacaksınız. Bir daha 70'li yıllarda olduğu gibi gençlik çatışmalarını üniversitelerimizde görmek istemiyoruz. Tartışan, eleştiren, konuşan ama birbirini bu ülkenin genci olarak gören bir yaklaşımı benimsemenizi istiyorum. Siz güzel örnek olacaksınız. Çatışanlara karşı muhabbeti, tartışmak yerine hakaret edenlere karşı edebi öğreteceksiniz. Bu ülkenin her bir genci bizim için kıymetlidir. Sizlerden en büyük beklentim gençliğinizi hayırlı işlerde kullanmanızdır" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN TAM KARŞISINDA OLUN"
Gençlere ayrımcılığa karşı olmaları konusunda çağrıda bulunan Davutoğlu, "Her türlü ayrımcılığın tam karşısında olun. Birisi eğer yanınızdaki kardeşinize o Kürt'tür, bu Türk'tür. O Sünni'dir, şu Alevi'dir dediklerinde dönün biz 'Kardeştik, kardeşiz, kıyamete kadar da kardeş kalacağız' diye haykırın. Her zaman her yerde adaletli olun. Adaletinizden herkes emin olsun" diye konuştu.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK YOĞUNLUKLU MÜCADELESİNİ VERİYORUZ"
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Davutoğlu, "Türkiye'nin birliğine, beraberliğine kast eden hain terör odaklarıyla mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Türkiye'de 35 yıllık mazisi olan teröre karşı cumhuriyet tarihinin en yüksek yoğunluklu mücadelesini veriyoruz. DEAŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde yer alan Türkiye, dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösteriyor. Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada" dedi.

"CUMA NAMAZINI, ÜÇ AYLARI HATIRLAMASI OYUN"
Doğu ve güneydoğu terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara değinen Davutoğlu, "Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. Camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kur'an'ı Kerim'in içine bomba tuzaklayanların bir anda cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu. Bu ülkenin insanı bilir. Kimin onlara aşkla bağlı olduğunu kimin barış için çalıştığını kimin cuma namazı dendiğinde cuma namazını hayatı boyu geçirmemiş olanların olduğunu kimin de cuma namazını siyasi istismar yaptığını bilir bizim halkımız" açıklamasında bulundu.

"MÜSLÜMAN BİR DELİKTEN İKİ KERE ISIRILMAZ"
İsim vermeden HDP'yi eleştiren Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi de yeni bir oyun sergilenmek isteniyor. Sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor. Sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş, teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Yapılan açıklamaları görüyorsunuz. Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar; 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları barikatları savunan, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü. Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz. Temmuz ayından beri yaşananları, verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. 23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı şekilde sürecek. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak hesap verecek" DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.