Davutoğlu: Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz

Davutoğlu: Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun milletten 4 yıl istediğini belirterek...

"Bu millet 4 dakika bile bu ülkeyi sana teslim etmez Kılıçdaroğlu. Dört dakikada batırırsın sen. Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz siz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nın 5.Olağan Kongresi'ne katılmak üzere geldiği şehirde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılış törenine katıldı. Açılış öncesi Kuva-i Milliye Meydanı'nda halka seslenen Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılaçdaroğlu'na yüklendi.

Bu sene içinde 250 milyon fidanı toprağa diktiklerini belirten Davutoğlu, Gezi Parkı'ndaki ağaçlar için Türkiye sokaklarında kıyameti koparanların bunlardan ders alması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Gezi olaylarında halkı tahrik ettiğini öne süren Dautoğlu, "Ama şimdi hani o Gezi sırasında halkı tahrik eden Sayın Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi? Nerede senin fidanların? Şu toprağa diktiğin tek bir fidan var mı? Tek bir taşı bir taşın üzerine koydun mu? Şöyle diyor, 'Biz devleti biliriz.' Devleti nasıl bildiğini biz de iyi biliriz. SSK'da neler yaptığını, onun döneminde SSK'nın ne hallere düştüğünü bu millet çok iyi biliyor. Bir televizyon muhabiri karşısında mahcup mahcup başını eğerek konuşmasını çok iyi biliyor. SSK genel müdürü zannediyor kendini. SSK genel müdürüyken yaptın ki şimdi başbakanlığa talipsin. 'Bana 4 yıl verin' diyor, bu millet CHP'ye on yıllar verdi ama seçme şansı olmadığı için. Bilerek vermedi. Tek parti döneminde baskıyla aldınız bu milletten yılları. Biz o yılları telafi etmeye çalışıyoruz. Bu milletin bırakın 4 yıl geçici süre onlara bir yetki vermeyi 4 dakika bile bu ülkeyi sana teslim etmez bu millet Kılaçdaroğlu. Teslim etmez. Dört dakikada batırırsın sen. Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz siz." ifadelerini kullandı.

Yalova'da belediye tarafından kesilen ağaçlardan da söz eden Davutoğlu, "Yalova'da ne oldu, asırlık çınarları kim kesti? CHP kesti, Yalova Belediye başkanı kesti. Yalova milletvekili de çıktı özür diledi. Şimdi Taksim Gezi Parkı'nda taşınan, kesilmeyen 10 ağacı, buradan hareketle milletin gecesini gündüzünü zindan edip Türkiye'yi dünyaya en kötü şekilde tanıtmaya çalışan CHP'lilere söylüyorum. Bir şekilde bir muhasebe yapın, Yalova'daki o asırlık çınarlara, Atatürk'ün emaneti olan çınarlara, o yeşillere ne oldu? Kim kıydı onlara? Aziz Balıkesirliler CHP'liler sadece yıkmayı bilirler. Tahrip etmeyi bilirler." dedi.

'YIKIM KOALİSYONU'

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da yeni koalisyonun haberini verdiğini ileri süren Davutoğlu, "Birisi HDP ile koalisyon sorulunca diyor ki 'Siyasette 24 saat bile uzun zaman, ne olacağı belli olmaz.' Yani Kobani'den hareketle Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis sokaklarını vandalizme boğanlarla Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyorlar. Bunun adı 'Yıkım koalisyonu'. Ama millet bütün bu koalisyonlar karşısında 30 Mart'ta ne dediyse, 10 Ağustos'ta ne dediyse 2015 Haziran'da da aynı sözü söyleyecek. Diyecek ki 'Kim ne yaparsa yapsın biz sadece Kuva-i Milliye gönüllülerine destek veririz. Milleti birleştirenlere destek veririz. Ülkeyi inşa edenlere destek veririz." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmanın ardından çeşitli yerlere uydu bağlantısı ile ulaşarak 114 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.