David Bowie Öldü

David Bowie Öldü
Günümüzün en büyük müzik ve popüler kültür ikonlarından İngiliz şarkıcı David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Üç gün önce, yani 8 Ocak'ta yeni albümü 'Blackstar'ı yayımlayan ve 69'uncu doğum gününü kutlayan Bowie, kanser tedavisi görüyordu.

Son yüzyılın en büyük müzik ve popüler kültür ikonlarından İngiliz sanatçı David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti. Yeni albümü 'Blackstar'ı üç gün önce yayınlayan Bowie, kanser tedavisi görüyordu.
40 yıldan daha uzun süren kariyerinde glam rock, art rock, soul, hard rock, dance pop, punk ve electronica türlerinde şarkılara imza atan Bowie'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, esfane şarkıcının 18 aydır kanserle mücadele ettiği aktarıldı. 
Asıl adı David Robert Jones olan David Bowie 8 Ocak 1947'de Brixton'da doğdu. "Glam rock'ın kralı" olarak tanınan İngiliz müzisyen, aktör, dansçı ve prodüktör Bowie, 1969 yılında 'Space Oddity' albümüyle İngiltere listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş yaptı. 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümler yayımladı.
'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol aldı.

Model Iman ile evli olan David Bowie, sayısız albüm yapmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı oldu. Gözlerinin birbirinden farklı iki renkte olması bazı kitleler tarafından hayranlık kazandırdı. 1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralanmış, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip oldu.
Tarihte en önemli sanatçılardan biri olarak gösterilir ve bugüne kadar Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi sayısız yıldıza örnek oldu. Birçok önemli albüm ve şarkıya imza attı. Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.