DANIŞMA HATTI

DANIŞMA HATTI
Samsun'da hamilelere danışma hattı

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde geçen 4 Eylül'de başlatılan çalışma kapsamında hamile kadınların karşılaştıkları herhangi bir olağanüstü durumda yardımcı olmak ve hamilelerin gebelik süreci ile ilgili merak ettikleri konularda bilgi verip yönlendirmek amacıyla 'Gebe Danışma Hattı' açıldı. 

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 4 Eylül'de hizmete giren 0362 2330724 numaralı 'Gebe Danışma Hattı'nı bu zamana kadar 113 kişi aradı. 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren hatta gelen çağrılara hastanede görevli ebelerin cevap verdiği belirtildi. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, amaçlarının hastaneye ulaşamayan veya basit tıbbi müdahalelerle düzelebilecek nedenlerle hastaneye gelmek zorunda kalan hastalara hastaneye gelmeden yardımcı olmayı sağlamak olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Burada uzman deneyimli ebelerimiz çağrılara cevap veriyor. Hasta ile birebir iletişime girip hastaların sorularını cevaplamaktalar. Kendilerini aşan bir durum olduğunda ise hastanın bilgilerini alıp ilgili uzman hekime durumu bildirip hekimin cevabını tekrar hastaya iletiyorlar. Samsun ve Türkiye’deki çeşitli illerden aramalar geldi. Normal doğum, ağrısız doğum hakkında merak edilenler, gebelikte kontrol sıklığı ve beslenme, doğum sonrası bakım, gibi birçok konuda sorular geldi. Ayrıca gebelik sürecinde yaşadıkları onları tedirgin eden birçok durumla ilgili de bilgi almak için arayan hastalarımız oldu. Uzak ilçelerde yaşayıp hastaneye sıklıkla gelemeyen ancak gebelikle ilgili merak ettikleri konular olan hastalarımızda bu hattı arayıp bilgi alıyorlar. İlginin her geçen gün arttığını görüyoruz." DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.