Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Dalgakıran..!

            Bir liderin takım arkadaşlarının; teknik, hemde görev adamı olması, o lideri son derece rahatlatır. Ona çalışma alanı açar.

            Bir takım kurarken hedefiniz ve umudunuz, o takımı şampiyon yapmaktır.

            Liderde çalışma arkadaşlarını seçerken hedefi, yaptığı işte başarılı olmak değil midir?

            Lider olmak kolay değildir. Olduktan sonrada liderliği korumak ,daha da zordur. Belirli bir kitleyi yönetmek, onların taleplerine cevap vermek, hiçte kolay bir iş değildir. Çünkü sizi sevende olur sevmeyen de. Sizi seven insan kusurlarınızı belki görmez ama sevmeyeninde yaptığınız her iş gözüne batar.

            Birine göre adalet olan şey, öbürüne göre haksızlıktır;

            Birine göre güzel olan, öbürüne göre çirkindir.;

            Birine göre bilgelik olan, öbürüne göre çılgınlıktır.

                                                                  Ralph Waldo Emerson

            Lider olarak takım arkadaşlarınız sizin için bir DALGAKIRAN'dır. Size karşı herşeye göğüs gererler, karşı koyarlar. Tek düşünceleri liderlerinin zarar görmemesidir.

            Kimdir bu dalgakıranlar, etrafımızda var mıdır? Bir bakalım.

            Son dönemde basında çıkan hafif raylı sistem haberlerinde,Kenan ŞARA'nın ismi sıkça gündeme gelmekte, öne çıkmakta. İşte size dalgakıranlardan birisi; sayın Kenan ŞARA. Kenan beyle,meclis üyesi olarak, beş yıl boyunca beraber çalıştık. Bu beş yılında üç yılını,encümen olarak geçirdim.Yani belediyenin içişlerine daha yakın görev yaptım. Kenan beyide daha yakından tanıma fırsatım oldu. Sıkça basına çıkınca, onun nasıl bir takım arkadaşı olduğunu, bu takım arkadaşlığında DALGAKIRAN görevini nasıl üstlendiğini yazayım dedim. Kenan beyin teknik bilgisini, deneyim ve tecrübesini anlatmama gerek yok. Çünkü konusunda son derece bilgili ve deneyimli olduğunu bilmeyen yoktur.Ben onun bilinmeyen yanını veya az bilinen yanını yazmak istiyorum.

            Kenan ŞARA, belediyeye çarpan dalgaların ilk temas ettiği yerde duran, onlara karşı koyan, yani bir DALGAKIRAN'dır.

            Dışardan bakanlar; kaprisli, aksi, sert ve söz dinlemez olduğunu söyler.Oysa  yakından tanıdığınızda hiçte öyle değildir. Dost canlısı, hoşsohbet, bilgili ve konusuna hakimdir. Onu anlamak için görev yaptığı noktada, nelerle uğraştığını, nelere göğüs gerdiğini görmek ve yaşamak lazımdır. Kızan, bunalan, talepte bulunan, bağıran ve sövenlerin ilk durağı,her zaman olduğu gibi Kenan beyin odasıdır. Kenan bey,İşte böyle zor bir noktadadır.Gelen dalgaları kıracak, yumuşatacak, yumuşatırken de gönül kırmayacak,kızmayacak ve bir çözüm üreterek sakin hale getirecek.Yaaa…! Dalgakıranlık işte böyle bir şey. Siz olsaydınız ne yapardınız? ALLAH, Kenan Bey gibi zor konumda olan ve ilk hırçın dalgaları karşılayacak olan DALGAKIRAN'lara sabır ve kolaylık versin.

            Limanları liman yapan,dalgakıranlardır. Liderleri lider yapanda,takım arkadaşlarıdır.

            Herşey gönlünüzce olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR