DAHA GÜÇLÜ KIZILAY İÇİN GELİŞTİRME EĞİTİMİ

DAHA GÜÇLÜ KIZILAY İÇİN GELİŞTİRME EĞİTİMİ
Türkiye’nin en büyük, bölgesinin ise en güç insani yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılay, yurdun dört bir yanındaki şubelerini farklı alanlarda, yeni bilgilerle donatabilmek için Kapasite Geliştirme Eğitimleri düzenledi.

Program öncesi Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs ile Başkan Yardımcısı Köksal Öner'ile birlikte üzerinde Atatürk’ün resmi olan üç boyutlu tabloyu Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık 'a takdim etti.Türk Kızılay Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Habip Demirel’in ev sahipliği yaptığı kapasite geliştirme eğitimine Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ile Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram'ın yanı sıra Samsun il ve ilçe şubelerinin yanı sıra Sinop, Ordu, Giresun ve Amasya il ve ilçe şubeleri de katıldı.

kizilay-3.jpg

‘HEDEFİMİZ 2030’
Orta Karadeniz Bölgesi eğitim programı ise Samsun’da gerçekleştirildi. İnsan kaynakları, lojistik, bilgi teknolojileri, medya, bağış, gönüllülük ve daha birçok konu başlığında gerçekleştirilen eğitim programının açılışını Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdoğan Kısacık yaptı. Kızılay’ın 151 yıllık tarihinde çok önemli işlere imza attığını, milyonlarca insana yardım eli uzattığını vurgulayan Kısacık, 2030 hedeflerini belirleyen Kızılay’ın bu hedeflere ulaşmasında şubelerine de önemli görevler düştüğünü söyledi. Kan bağışı, yardım ulaştırılan kişi sayısı, Kurban ve Ramazan dönemi yardım çalışmaları, insani yardım operasyonları ile Kızılay’ın diğer çalışmaları hakkında da kapsamlı bilgi veren Kısacık, kapasite geliştirme eğitimlerinin Kızılay’ın ihtiyaç sahibi daha fazla insana yardım ulaştırmasına da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.