Daha Çekici Bir Vücut İçin Selülit Tedavisi

Daha Çekici Bir Vücut İçin Selülit Tedavisi
Hangi kiloda olursa olsun her yaş ve her kiloda kadında görülen bir sorundur portakal kabuğu görüntüsü yani selülit sorunu. Kadınların korktuğu bir konu olan selülitten kurtulmak artık mümkün.

Hangi kiloda olursa olsun her yaş ve her kiloda kadında görülen bir sorundur portakal kabuğu görüntüsü yani selülit sorunu. Kadınların korktuğu bir konu olan selülitten kurtulmak  artık mümkün. Gelişen teknoloji ile artık selülitlerden kurtulmak kolay hale geldi ve teknoloji ilerledikçe daha da kolay hale geliyor. Eğer sizde selülitin kötü görüntüsünden kurtulmak ve selülit  tedavisi olmak istiyorsanız daha fazla bilgi ve uzman doktorumuz Dr. Mustafa Karataş’tan randevu almak için www.drmustafakaratas.com  sitemize göz atabilirsiniz.

Selülit Nedir ve En Çok Hangi Bölgelerde Görülür?

Selülit, derinin alt tabakasında oluşan yağ dokusunun sıkışması sonucunda vücuttaki kan dolaşımının engellenmesine neden olarak  derinin üst tabakasında oluşan portakal kabuğuna benzeyen bir görüntünün oluşması durumudur. Portakal kabuğu görüntüsü olan bölgeye ellediğinizde derinin sert ve pürüzlü bir deri olduğunu görürsünüz. Selülit, derinin altındaki ve üstündeki yağ tabakasını etkileyen bakteriyel bir enfeksiyondur. Bazen selülit bölgesinde kızarıklık ve şişlik de görüldüğü olur. Selülit sorunu, her 10 kadından 9’unda görülen bir durumdur. Selülit sorunu en çok basen, kalça, baldırların arka kısmı, diz bölgesinin iç kısımlarında,bileğin iç kısımlarında görülür. Selülit tedavisi, en çok bu bölgelere yapılır.

Selülitin Oluşmasına Neden Olan Faktörler

Selülitin nedenlerinden en önemlisi kalıtsal özelliklerdir. Kadınlara özgü hormonlar da selülitin bir diğer sebebidir. Sigara kullanılması, yanlış şekilde beslenmek, stresli olmak,ruhsal problemler, kronik kabızlık, alkol kullanılması, hareketsizlik, hamilelik, eğik veya yanlış durmak,uygulanan diyetler, doğum kontrol hapı kullanmak,yaşam tarzı, yüksek topuklu ayakkabıların giyilmesi selülitin oluşmasına neden olan diğer sebeplerdendir. Selülit sorunu, her yaş ve her kiloda görülür. Selülit tedavisi için farklı yöntemler kullanılmaktadır.Eğer selülit tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız uzman bir doktora gitmeniz daha iyi olacaktır.

Selülit Tedavisi Nasıl Olur?

, oluşan cilt altı yağ dokusunun azaltılmasıdır. Ancak tedavinin yanında dikkat etmemiz gereken bir diğer husus bu selülit görüntüsünün oluşmasına neden olan faktörleri de ortadan kaldırmamız gerektiğidir. Selülit oluşumunun birçok nedeni vardır. Hem selülitin oluşmasına neden olan faktörlerden uzak durmalıyız hem de selülit tedavisini uygulamalıyız. İkisini birlikte yaptığımızda daha etkili bir sonuç ortaya çıkar. Cildin altındaki yağ tabakası olan selülitten kurtulmak için selülit tedavisi yaptırdığımızda, selülitlerden kurtuluruz. Kişiden kişiye selülit tedavisinin kaç seans süreceği değişir. Ayrıca selülit bölgesinin büyüklüğü, ne kadar alanı kapladığı da tedavinin kaç seans süreceğine etki eden bir diğer faktördür. Selülit tedavisi işleminin yapıldığı  deride cildin ısınmasına bağlı olarak pembelik oluşur. İşlem bittikten birkaç saat sonra da tedavinin yapıldığı deride ısı hissedilir. Tedavinin hemen ardından günlük hayatınıza devam edersiniz. Tedavi dışında selülite neden olan faktörlerden alkol, sigara gibi zararlı maddelerden de uzak durmalıyız. Ayrıca bol su içmeli, yeteri kadar günlük uykunuzu almalı,selülit bölgesine masaj yaparak da selülit görüntüsünü azaltmanız mümkündür.

 

Selülitin Dereceleri

Selülitin birinci derecesi: Dışarıdan bakıldığında belli olmayan bir görüntüdür. Ancak elimizle sıktığımızda deride portakal kabuğu görüntüsünün olduğunu görürsünüz. Bu ilk bakıldığında yokmuş gibi görünen selülit, birinci derece selülittir. Genel olarak genç kızlarda görülür.

Selülitin ikinci derecesi: Orta derece olarak adlandırdığımız bu selülit görüntüsü dışarıdan bakıldığında biraz görülen bir selülit görüntüsüne sahiptir. Bacak bacak üstüne atınca görülen bir selülittir. Elimizle sıktığımızda deride portakal kabuğu görüntüsü ve çukurluklar görülür.

Selülitin üçüncü derecesi: Üçüncü derecede olan bir selülit görüntüsü kişiyi rahatsız eden bir görüntüdür. Derimizi elimizle sıkmamıza gerek yoktur. Çünkü normal deride açık bir şekilde görülen bir selülittir. Özellikle bacak, kalça ve basen bölgelerinde görülür. Üçüncü derece  selülite sahip olanlarda  ara sıra ağrılar da görülür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.