CUMHURİYETİMİZİ HEP BERABER KORUMALIYIZ

CUMHURİYETİMİZİ HEP BERABER KORUMALIYIZ
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet'in ilanının 94'üncü yıldönümünü

BAŞKAN EDİS,'CUMHURİYETİMİZİN 94'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ'

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Cumhuriyet'in ilanının 94'üncü yıldönümünü kutlayarak,“Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir" dedi.

Yüce Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 94'üncü Yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu yaşadıklarını dile getiren Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir" dedi.

‘TÜM ALANLARDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETMİŞTİR’
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya koyduğun vurgulayan Başkan Edis," Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak ortaya koyduğu 'muasır medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir.İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Özellikle 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır" diye konuştu.

'CUMHURİYETİMİZİ HEP BERABER KORUMALIYIZ'
Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunun altını çizen Başkan Edis,"94'üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk Milleti'nin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi, Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diyerek konuşmasını tamamladı. Köksal ÖNER


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.