CUMHURİYET MEYDANI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

CUMHURİYET MEYDANI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleştirdiğimiz Çiftlik Cadde AVM projesi diğer illere örnek oluyor.

Aynı projeyi yakın zamanda farklı bir konsept ile Cumhuriyet Meydanı’na da uygulayacağız” dedi.

Çiftlik Cadde AVM Projesi’nde 3’te 2’lik kısmın bittiğini ve önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde de aynı projenin yapılacağını açıklayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak; “Belediyemizin önemli projelerinden birisi olan Cadde AVM projesi ile şehrimiz yeni ve modern bir görüntüye kavuştu. Bunun dışında ikinci bir projemiz var. O da Cumhuriyet Meydanı. Burada da aynı uygulamayı yapacağız ama farklı bir konseptte yapacağız. Ödeme kolaylıkları Cadde AVM’de olduğu gibi burada da sağlanacak. Kent Estetik Kurulu olarak bunun kararı alındı. Onun da ihalesine başlayacağız. Samsun’un merkezi olan meydanımız daha da modern bir hale gelecek” açıklamalarında bulundu.

ÇİFTLİK CADDE AVM DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDU

Albayrak, başka şehirlerin projeyi oldukça beğendiğini ve kendilerine bu konuda bilgi almak adına çeşitli talepler geldiğini söyleyerek, “Diğer şehirlerden, bize talepler geliyor. Bizlerde gelen talepleri geri çevirmiyor, diğer şehirlere örnek olması amacıyla proje hakkında bilgiler veriyoruz. Özellikle belediyelerden talepler oluyor.  Hem projenin konsepti ve hem uygulaması hakkında müthiş bir talep var. Biz de bundan büyük bir keyif alıyoruz” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI MUTLU EDİYOR

Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında binaların alması gereken belgeleri, piyasa araştırmalarını ve diğer bir çok işlemi belediye olarak yaptıklarını belirten Albayrak; “Vatandaşlarımıza her türlü imkanı sağlayarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız uygulamamızdan çok memnun. Yaptığımız tebligatlar arsa payı oranında oldu. Vatandaşlarımız fiyatın çok uygun olduğunu söylediler.  Burada proje desteğini verdik, projeleri çizdirdik.  Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında vatandaşların yaptırma zorunluluğu olan bir takım çalışmalar vardı o çalışmaları da biz yaptık. Cephenin görselliğini de sağladık. Caddenin yeniden hayat bulmasına imkan sağladık. Cadde enerjisini kaybetmeye başlamıştı. İstiklal Caddesi, Cadde AVM projesiyle daha da canlandı. Belediyemizin desteği ile vatandaşlarımız için daha uygun fiyatlara yapılan projemizde taksitle 10 ayda ödeme imkanı da sağlıyoruz. Yaptığımız tebligatlar arsa payı oranında oldu. Hiçbir yerde tebligat eline geçince ödeme yapan olmaz. Ama bu proje kapsamında tebligatı eline geçen hemen ödeme yapmaya geldi. Çünkü herkesin ödeyebileceği tutarlar. Bazı vatandaşlarımız fiyatların çok yüksek olduğunu iddia ettiler. Ancak yaptığımız incelemelerde kendilerine tebligat dahi gitmediğini gördük. Bu proje ile caddenin yeniden hayat bulmasına imkan sağladık. İstiklal Caddesi, Çiftlik Cadde AVM projesiyle daha da canlandı.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.