"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkeye büyük fırsatlar sunacak"

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkeye büyük fırsatlar sunacak"
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'ye büyük fırsatlar sunacaktır. İddia edildiğinin aksine yeni sistemle Meclis çok daha güçlü olacaktır. Yönetim de daha hızlı hareket edebilecektir." dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin yeni bir sistem değişikliğine gideceğini anımsattı.Yeni sistemin sağlayacağı avantajları anlatan Usta, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'ye büyük fırsatlar sunacaktır. İddia edildiğinin aksine yeni sistemle Meclis çok daha güçlü olacaktır. Yönetim de daha hızlı hareket edebilecektir. Yönetimin ve yasamanın birbirinden ayrıldığı bir sistemdir. Yeni sistemin sunacağı imkanları iyi tespit edip kabul etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

MHP olarak bir parçasını oluşturdukları Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden başarıyla çıkacağına inandıklarını vurgulayan Usta, şöyle devam etti:
"Şu anki Cumhurbaşkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda cumhurbaşkanı olacağını net şekilde alanda görüyoruz. Milletvekili seçimlerinde de milletimizden hep talebimiz şuydu. Önce ülkeyi, önce devleti düşünen Milliyetçi Hareket Partisine Meclis için güçlü bir destek verilmesiydi. Bu desteği de sahada görüyoruz. Örneğin birkaç gündür Samsun'dayım, her yeri dolaşıyoruz. Samsun'da çok güçlü bir hava var MHP lehine. Bu da bizi sevindiriyor. İnşallah MHP, Mecliste güçlü şekilde yer alırsa Türkiye'nin önünde çok parlak bir gelecek var."

- "Bazı siyasi partiler anketlerle şişirilmeye çalışılıyor"

Erhan Usta, seçim öncesi yapılan bazı anketlerin algıyı yönetmek adına yapıldığına dikkati çekerek, bu anketlerin manipülasyon olduğunu söyledi.
Milletin anketçilere güvenmediği için duygularını aktarmadığını dile getiren Usta, şunları kaydetti:"Özellikle MHP'yi ilgilendiren kısmıyla ilgili söylüyorum, anketlerde Milliyetçi Hareket Partisine biçilen oyun 3 katına ulaşacağımızı çok net şekilde söyleyebilirim. Anketlerden çok farklı bir hava var piyasada. Biz her kesime gidiyoruz, insanlara dokunuyoruz. Dolayısıyla anketlerin hiçbir şekilde doğruyu yansıtmadığını düşünüyorum. Özellikle bazı siyasi partiler anketlerle şişirilmeye çalışılıyor. Onun da zaman içerisinde nasıl bir balon olduğunu göreceğiz. Çok zaman kalmadı, 24 Haziran yaklaştı. Anketçilerin büyük ölçüde yanıldığını göreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.