CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN'DA KONUŞTU

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN'DA KONUŞTU
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Samsunlulara seslendi.

Sözlerine, "Sevdasından Karadeniz tutuşur, öfkesi düşmana seldir Samsun'un, cahiller ne yana giderse gitsin, yolu gidilecek yoldur Samsun'un." diyerek başlayan Erdoğan, "Samsun, Karadeniz'in incisi Samsun, milletimizin göz bebeği Samsun, birliğimizin, dirliğimizin, bağımsızlığımızın timsali Samsun. Bir asır önce istiklal meşalemizi tutuşturan Samsun. 'Ya istiklal ya ölüm.' diyerek yola çıkanlara yoldaş olan Samsun. Bugün sizleri bir kez daha yürekten selamlıyorum Samsun." ifadesini kullandı. Samsun ve ilçelerini selamlayan Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde şahsına, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na verdiği destek için Samsunlulara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bu kardeşinize güvendiğiniz için, ikinci kez cumhurbaşkanı olarak sizlere hizmet etme şerefini verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin itimadına layık olmaya çalışacağız. Sizlerin emanetini namusumuz, canımızdan bir parça bilip asla halel getirmeyeceğiz. İlk günkü aşkla, heyecanla sizler için koşturmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi yeni başarılara, yeni zaferlere, çok daha güzel ve aydınlık günlere inşallah yine sizlerle beraber taşıyacağız. Samsun, bugün bir başkasınız. Her zamanki gibi coşkunuz, kadirşinaslığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Bugün yine Samsun'a şöyle içten bir maşallah diyorum. Rabbim sizi kem gözlerden, nazarlardan saklasın diyorum." diye konuştu. 

 

20190303_2_35230608_42222026.jpg

20190303_2_35230608_42222017.jpg

"Samsun'un bir kez daha 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün' diyeceğine inanıyorum"
Vatandaşların "Samsun seninle gurur duyuyor." sloganlarına "Ben sizlerle gurur duyuyorum." karşılığını veren Erdoğan, "Bugün Samsun tıpkı Karadeniz gibi yine kabına sığmıyor. Samsun tıpkı bir asır önce olduğu gibi yine iradesine, bağımsızlığına sahip çıkıyor. Samsun, bir kez daha Türkiye'ye öncülük etmeye, liderlik etmeye hazırlanıyor. Samsun'un 31 Mart günü yine tavrını demokrasiden yana koyacağına inanıyorum. Samsun'un bir kez daha 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün.' diyeceğine inanıyorum. Samsunlu kardeşlerimin bir kez daha işi ehline, liyakatli kadrolara teslim edeceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.  Erdoğan, "Samsun, 31 Mart'ta şehrine sahip çıkıyor musun, ülkene sahip çıkıyor musun, sandığa, demokrasiye sahip çıkıyor musun, Cumhur İttifakı'na sahip çıkıyor musun, tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor musun, mührü gönül belediyeciliğine vuruyor musun?" sorularına, alandakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet" yanıtının ardından, "Milli iradenin şehri, Kurtuluş Savaşı'mızın lider şehri Samsun'a bu yakışır. Melik Danişmend Gazilerin, Canik Beylerin, Çelebi Mehmetlerin emaneti Samsun'a da ancak böylesi bir duruş yakışır." dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganlarına da "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir yerde asla." karşılığını verdi.

20190303_2_35230608_42222025.jpg 

20190303_2_35230608_42222019.jpg

"Ne seçim kazanmak gibi bir hedefleri ne de millete hizmet etmek gibi dertleri var"
Seçimlere 27 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, 27 gün sonra sandığa gidilerek tam bir demokrasi şöleni içinde oyların kullanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimler yaklaştıkça elbette işte görüldüğü gibi meydanlar da ısınıyor. Muhalefet aylardır sürdürdüğü liste kavgasını daha yeni bitirdi. Kıyısından köşesinden de olsa meydanlarda daha yeni yeni arzıendam etmeye başladı. Fakat ne seçim kazanmak gibi bir hedefleri ne de millete hizmet etmek gibi dertleri var. CHP ve şürekasının yegane hedefi rant kaynağı olarak gördükleri belediyeleri korumak. Samsun'da CHP'nin adayı var mı? Niye? Cesaret, kolay değil. Samsunlunun huzuruna gelmek kolay değil. Burası kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı yer. Niye yoklar? Öyle kolay değil, laf ola beri gele yok. Samsunlunun kimlere hoş geldin diyeceğini biliyorlar. Onların amacı 3-5 mitingle, birkaç tane salon toplantısıyla, bir iki televizyon programıyla bu dönemi de savuşturmak. Milletle buluşmak, hasbihal etmek, dert dinlemek onlar için çok büyük bir yük. Herkese, hatta bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının küstahlıklarına bile tahammülleri var ama millete tahammülleri yok. Çok enteresan, hakaret ediyorlar. Parti binalarında sabah akşam ekipçilik kavgası vermeyi siyaset yapmak zannediyorlar." 

20190303_2_35230608_42222030.jpg

20190303_2_35230608_42222022.jpg

"Benim nur yüzlü teyzelerimi tehdit ediyor, onları aşağılıyor"
Muhalefetin, Türkiye'nin illerini, ilçelerini ancak seçimden seçime hatırladığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bilmezler. Köylerin, beldelerin, yaylaların yolunu zaten hiç bilmiyorlar. Ola ki bir köye yolları düşse bu sefer kendilerinden yol isteyen, hizmet bekleyen insanlarımızı azarlıyorlar. Görevlerini yapmak, verdikleri sözleri tutmak yerine bir de utanmadan, sıkılmadan vatandaşımıza hakaret ediyorlar. Geçen gün Hatay Belediye Başkanı ne diyor biliyor musunuz? 'Oyunuzu verirseniz hizmet var.' diyor. Hale bak, CHP'nin işte belediye başkanı. Senin görevin oyu alıp da hizmet vermek değil. Sen illa da hizmet vermekle mükellefsin. AK Parti'de böyle belediye başkanı olsa bir dakika tutmam. Biz bu millete efendi olmaya değil. Hizmetkar olmaya geldik. Eminim sizler de bu zatı izlediniz. CHP zihniyetini, CHP belediyeciliğini anlamak için gerçekten ibretlik bir görüntü. CHP'nin bir büyükşehir belediye başkanının bunu söylemesi yeter de artar bile. Bu sırada bir grup teyzemiz, normalde yapması gereken büyükşehir belediyesinin sorumluluğundaki bir hizmeti kendisinden ısrarla talep ettiler. Yani millet oyunun peşine düşüyor, hesap soruyor. Bunun üzerine CHP'li onu diyor, 'Oy yoksa, hizmet de yok.' Kafaya bak, mantığa bak. Benim nur yüzlü teyzelerimi tehdit ediyor, onları aşağılıyor." Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında, anlattığı olaya ilişkin görüntüleri miting alanında bulunanlara izlettirdi. 

20190303_2_35230608_42222029.jpg

20190303_2_35230608_42222018.jpg

"Mitingler bizim ilham ve enerji kaynağımız"
Haritayı renklere bölmeden, her ile, ilçeye 82 milyona ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, mitinglerin sadece bir seçim çalışması değil, aynı zamanda milletle istişare ettikleri gönül meclisleri olduğunu söyledi. "Mitingler bizim ilham aldığımız, güç aldığımız daha büyük mücadeleler için kuvvet topladığımız en önemli enerji kaynağımızdır." diyen Erdoğan, mitinglerin meydanların, sokağın sesine aracısız kulak verme vesilesi olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bizim için anketçilerin değil, milletin sözü kıymetlidir. Bizim için medyanın değil, meydanın ne dediği önemlidir. Çünkü bu meydanda hesap yok, bu meydanda sadece muhabbet var." diye konuştu. Bu yolculuğun Kuvayımilliye ruhuyla olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu meydanda bir asır önce ülkeyi bağımsızlığa taşıyan cesaret ve inanç bulunduğunu belirtti. Erdoğan, "Onlar çatlasalar da patlasalar da aramızdaki şu muhabbeti kıskansalar da biz sevmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

20190303_2_35231045_42223022.jpg 

20190303_2_35230608_42222027.jpg

"Samsun'a 29 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'a son 17 yılda yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Samsun'a 29 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, 4 bin 832 yeni derslik yaptıklarını söyledi. Erdoğan, şehre Samsun Üniversitesini kazandırdıklarını, 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını kaydetti. Bu yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açacaklarını aktaran Erdoğan, bir kaç yıla kadar Samsun, Tekkeköy ve Terme'de toplamda 4 bin 550 kapasiteli yurt binalarının faliyete geçirileceğini anlattı. Samsun'a bir çok spor tesisi kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, "Samsun'da eski stadın yerine millet bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin bir köşesine de millet kıraathanesini inşa edeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin, 250 yataklı Samsun Fizik, Tedavi Rehabilitasyon ve Psikiyatri Hastanesi'nin, 200 yataklı Atakum Devlet Hastanesi'nin ihale süreçlerinin devam ettiğini, bunların en kısa sürede neticelendirilip yapımına başlanacağını bildirdi.

20190303_2_35231045_42223021.jpg

20190303_2_35230608_42222025-001.jpg

"Projeyle ilgili çalışmaların startını buradan veriyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samsun batı çevre yolunun kamulaştırılmasını Büyükşehir Belediyemiz, ihalesini de Karayolları Genel Müdürlüğümüz yapacak. Böylece projeyle ilgili çalışmaların startını buradan veriyorum." dedi. Vezirköprü geçişi yolunun, Havza-Kurt Köprüsü yolunun, Samsun-Çarşamba-Terme ve havalimanı bağlantı yolunun ve Samsun-Çarşamba devlet yolundaki köprülerin kavşakların ve bağlantı yollarının bu yıl bitirileceğinin bilgisini veren Erdoğan, Ladik-Taşova yolunun ve Kavak ilçesindeki Atayolu üzerindeki köprülerin seneye tamamlanacağını kaydetti. Erdoğan, Çarşamba-Ayvacık yolundaki, Asarcık-Kavak arasındaki muhtelif kesimlerin de bir kaç yıl içinde bitirileceğini ifade etti. Samsun-Sivas arasındaki hat kesiminin modernizasyonunun, sinyalizasyonunun yapımında sona gelindiğini belirten Erdoğan, bu yıl hattın işletmeye açılacağını vurguladı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin proje çalışmaları devam ediyor. Bu hatla Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demir yolu projesine bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun'un İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne Samsun ve Mersin limanlarına olan bağlantısı artık hızlı trenle olacak."

20190303_2_35231131_42223162.jpg

20190303_2_35231159_42223215.jpg

"Kenevirde pilot il Samsun olacak"
Üretimi yıllardır kısıtlı olan kenevir tohumunun Vezirköprülü vatandaşların gayretiyle bugüne getirildiğini söyleyen Erdoğan, Samsun'da bu yıl için 166 dekar alanda kenevir tohumu için sözleşme imzalandığı müjdesini verdi. Erdoğan, 10 ton tohum üretimi hedeflediklerini, yerli ve milli kenevir üretimiyle ilgili yaklaşık 3 yıldır Samsun'da çalışmaların yürütüldüğünü, artık kenevirden yapılacak gömleklerin Türkiye'ye değil, tüm dünyaya ihraç edileceğini kaydetti. "Vezir" ve "narlı" isimlerinde iki kenevir çeşidi için tescil başvurusu yapıldığının bilgisini veren Erdoğan, "Önümüzdeki sene üretime başlamayı, 2023 yılında 200 ton tohumluğa ulaşmayı planlıyoruz. Bu işin pilot ili Samsun olacak." şeklinde konuştu. Samsunlulara bir başka müjde daha vermek istediğini dile getiren Erdoğan, Samsun'un endüstri bölgesi olması için çalışmaları başlattıklarını, böylece kenti yerli ve uluslararası yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti. Erdoğan, Samsunlu iş adamlarına yaklaşık 8 katrilyon liralık yatırım teşviki sağladıklarını, destekleriyle 19 bin 215 kişilik ilave istihdam oluşturduklarını anlattı ve bu hizmetlerin, yatırımların kesintiye uğramaması için 31 Mart seçimlerinden başarıyla çıkmaları gerektiğini söyledi. İçeride güçlü olmadan dışarıda güçlü politikalar izleyemeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, bunun için vatandaşların desteğinin çok çok önemli olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti içinde en ufak bir pürüz olmamalı. Aynı şekilde MHP içinde pürüz olmamalı. İki parti ittifak kurdu. Bunun adı Cumhur ittifakı. Zillet, illet ittifakı değil. Biz bu ittifakı 7 Ağustos Yenikapı'da kurduk." diye konuştu.

20190303_2_35231223_42223431.jpg

20190303_2_35230608_42222024.jpg

"İnşallah çayları demleyeceksiniz, bana da dua edeceksiniz"
Kılıçdaroğlu'nun Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü olduğu döneme ilişkin bir televizyon programında yer alan görüntüleri sinevizyondan vatandaşlara izleten Erdoğan, "Ondan bir şey olmaz, SSK'yı batıran adam bu şimdi çıkmış tanzim satışlar kurduk ya onu eleştiriyor, 'kuyruklar yaptı' diyor. Yahu asıl kuyruklar sende. Hastanelerin kapısındaki kuyruklar, ilaç kuyrukları... Ölenleri rehin aldılar bunlar." diye konuştu. Samsun'da CHP'nin aday çıkaramadığını belirten Erdoğan, "Sözde bir İYİ Parti varmış onun adayını destekliyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'ta Samsun'un destan yazarak, gönül belediyeciliğine "Evet" diyeceğine inandığını dile getirdi. Erdoğan, konuşmasının sonunda vatandaşlara kenevirden yapılan bez torbasında çay ikram edeceğini belirterek, "Bu akşam inşallah bu çayları demleyeceksiniz, bana da dua edeceksiniz." dedi.

20190303_2_35231515_42224155.jpg

20190303_2_35231515_42224156.jpg

Mitinge, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem için AK Parti'nin Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan ile AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu birer konuşma yaptı.

20190303_2_35231515_42224154.jpg

20190303_2_35231515_42224153.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum