Cumhurbaşkanı Erdoğan :Kılıçdaroğlu'na rest çekti İspatlarsan makamları bırakırım, ispatlayamazsan'

Cumhurbaşkanı Erdoğan :Kılıçdaroğlu'na rest çekti  İspatlarsan makamları bırakırım, ispatlayamazsan'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarına "Yurt dışında hangi bankada Tayyip Erdoğan'ın hesabı var, bunu ispatla. İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan, ben hem siyaseti hem cumhurbaşk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Kadına Yönelik  Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günu¨" kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programda konuştu. Kadınlarla ilgili yeni bir eylem planı hazırlandığını ve yılbaşından itibaren uygulanacağını belirten Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Kadınlarımız kendi meselelerine sahip çıktıkça bizler de daha cesur, etkin adımlar attık. Atmayı da sürdürüyoruz. Kadına yönelik bu şiddet asla kabul edilemez. Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla diyorum ki, bu ihanetin içine giren herkes cezasını çekmelidir. Bu mesele sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunudur. Araştırmalar bu meselenin eğitim düzeyi ile maddi gelir ile çok da ilişkili olmadığına işaret ediyor. Doğu toplumlarına münhasır olduğu yönünde oluşturulmaya çalışılan ART niyetli algı da doğru değildir. Batı toplumları da aile içi şiddet konusundan muzdariptir. Asıl mesele cinsiyetten öte, insana bakış meselesidir. İnsana verilen değer meselesidir. 

ZİHİN KODLARINDA SORUN VARDIR'

Her kim, kadınlarla ilgili şiddeti öven bir söz söylüyor, bir tavır içine giriyorsa bilin ki onun zihin kodlarında bir sorun vardır. Bu kişinin bir çoban olması veya bir üniversite hocası olması, bir ilahiyatçı veya bir ateist olması arasında fark yoktur. Annelerin konumu çok farklı. Ayaklarının altına annenin cenneti seren bir inancın mensupları olarak kadınlarla ilgili yanlış algıların dinimizle ilişkilendirilmesini asla kabul edemeyiz. Ne demişiz, anavatan demişiz. Kadını yar olarak, canan olarak tarif eden bir kültürün şiddet üretmesi de işin tabiatına aykırıdır. Ülkemizde insana ve kadına dair yanlış algılar, kabuller varsa bunun sebebini dinimizde veya kültürümüzde değil, daha derinlerde aramak durumundayız. Biz aslında tüm milletimizin, hatta tüm insanlığın dertlerine derman aramış oluyoruz. Kadınların, eğitim, şiddet gibi sorunlarını çözememiş bir toplumun hedeflerine ulaşamayacağını da biliyoruz. Çünkü kadın yoksa toplumun yarısı da yoktur. 

BAKANLIK 20 BİN KADININ DAVASINA MÜDÜHİL OLDU 

Kadınların asli unsuru, temel taşıyıcısı haline getirmenin mücadelesini verdim. Bugün burada sizlerle birlikteliğim sadece bir protokol görevi değil, kadınların mücadelesine verdiğim samimi desteğin bir nişanesidir. AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri, kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için tarihi reformlar gerçekleştirdik. Bunların en önemlilerinden biri ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanundur. Gerçekten tarihi bir dönüm noktasıdır. Bakanlığımız şu ana kadar şiddete uğramış 20 bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadınlarımızın yalnız olmadığını göstermiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele için hazırlanan eylem planlarını hassasiyetle uyguluyoruz. 


"YENİ BİR EYLEM PLANI HAZIRLANDI"

Bu amaçla çeşitli kurumlarımızda yürütülen eğitim çalışmalarında yüz  binlerce kamu görevlisine ve askerimize ulaşıldı. Şiddeti önleme merkezlerini,  kadın konuk evlerini 81 ile yaygınlaştırdık. Halen 6 büyük şehrimizde uygulanan  elektronik izleme sisteminin kapsamını da genişletmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde  kadınların hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanarak ekonomik ve  sosyal hayattaki etkinliklerinin artırılması konusunda da çok önemli adımlar  attık. Bu çerçevede inşallah yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni bir  eylem planı hazırlandı. Erken yaşta ve zorla evlilik artık geride bırakmamız  gereken bir başka önemli sorundur. Ülkemizde, günümüz şartlarında erken  sayılabilecek 14, 15, 16 yaşlarındaki evlilik oranı toplam evlilikler içinde  yüzde 4'lere kadar geriledi. Tabii bunda orta öğretim kademesindeki kız  çocuklarımızın oranının, bakın burası çok önemli, yüzde 45'ten yüzde 83'e  çıkmasının çok önemli katkısı bulunuyor. Nereden nereye geldik


KILIÇDAROĞLU'NUN O İDDİALARINA SERT TEPKİ

Ana muhalefetin başındaki zatın skandal ifadeleri bunlardan biridir.  Kadınlara yönelik toplantıda  bu zat aynen şöyle diyor; 'erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam  tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır.' Bunu diyen kim?  Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle bir yoz bakış açısı olabilir  mi? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil alenen meşru gören bir kafadır. Bu  mantığa göre ana muhalefetin başındaki zatın her yaşadığı seçim yenilgisinden  sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.Bunu diyen Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu? Böyle yoz bir bakış açısı olabilir mi? Bu kadına şiddeti alenen meşru gören bir anlayıştır. Ana muhalefetin başındaki zatın her seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.


MÜFTERİ AYNI ZAMANDA YÜZSÜZ

Bu zat sadece kadınlara yönelik şiddetin savunucusu da değildir. Ülkemizin ve milletimizin aleyhine kim varsa hepsinin müdafii bu Kemal'dir.Aynı zamanda müfteridir, yüzsüzdür. Eskiden beri şahsım ve ailem hakkında aslı astarı olmayan yalanlar üretir. Sanki hiçbir şey olmamış gibi pişkince çirkefliğe devam eder. Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm, yurt dışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Bu iddiaların da müşterisi çıkıyor. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Bir şeyi iddia ediyorsan, onu ispatla senin ortaya koyman gerekir. 

"TAYYİP ERDOĞAN'IN YURT DIŞINDA BİR KURUŞU VARSA CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA 1 DAKİKA DURMAYACAĞIM"

Ben buradan artık ismini bile anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyorum. Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkar hemen ben gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğiniz söyle, özür dile. Aksi halde dünyanın en alçak suçu olan iftiracı konumuna düşeceksin. Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında 1 kuruş parası varsa, herhangi bir bankada bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın garantisini veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak mı? O da bana taaahhüdünü versin. İspatlamazsan sen siyaseti bırakmalısın. İspatlarsan ben hem siyaseti hem Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan.

1 MİLYON 500 BİN LİRALIK DAVA AÇTIM 

Hani derler ya “Yüzüne tükürsen yağmur yağıyor” diye. İşte bu tam öyle bir tip. Biz o seviyeye inmeyecek hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Bu müfteri hakkında gereken hukuki işlemleri başlattılar. İtham ettiği, eniştem, çocuklarım, kardeşlerim hep birlikte bu zata iftiraların bedelini ödetmek amacıyla, manevi tazminat davasını 1,5 milyon olarak talep ediyoruz, açtık. Şu ana kadar zatın iddia ettiği gibi milyoner olamadık belki ama bu zattan alacağımız tazminatlar sayesinde herhalde olacağız.  İşsiz kalan erkek gider eşini döver denklemidir. Seçimlerde oy kullanacağı sandığı bulmayan, benim adım Kemal diyerek verdiği bütün sözleri tutan bu zata hakettiğinde fazla süre ayırdığımın farkındayım. Bu zatı, milletimize, özellikle de kadınlarımıza havale ediyorum. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.