Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi açıldı

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi açıldı
Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) bağlı Kozan İşletme Fakültesi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Okulun toplantı salonunda yapılan açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Bu yıl ilk kez öğrenci aldıklarını kaydeden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Turgut Çürük, "31 öğrenci, 8 öğretim görevlisi ve 3 idari personel ile 2014-2015 akademik yılına başladı. Yeni kurulmuş bir fakülte olduğumuz için kendi binamız bulunmuyor. Şimdilik Kozan Meslek Yüksek Okulu (KMYO) binasında eğitime devam edeceğiz. Kısa sürede öğrencilerimiz için iyi bir akademik ve fiziki yapı hazırladık. Hedeflediğimiz kaliteli eğitimi yakalayabilmemiz için üniversitemizin desteğine ihtiyacımız olduğu kadar, yerel paydaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu anlamda ilçemizdeki yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının vereceği destekten hiç şüphemiz yok." dedi.

Üniversitelerin bilgi üretmek ve üretilen bu bilgiyi ülkenin faydasına sunduğunun altını çizen Kozan Kaymakamı Avni Oral, "İnanıyorum ki bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kozan İşletme Fakültemiz bilgi üretecek bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayacaktır. Tüm Kozanlılar el birliği ile fakültemizi ve Meslek Yüksek Okulumuzun daha iyi eğitim vermesi ve bir marka olması için el birliği ile çalışacağız." şeklinde konuştu.

Üniversitenin sadece Kozan ve Ceyhan ilçelerinde fakültesi bulunduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Kozan'ın tarihi dokusu ve kültürel miras zenginliği açısından ayrıca önem arz ettiğini belirtti. Yeni açılan Kozan İşletme Fakültesinin KMYO'nun bir bölümünde eğitim vereceğini ifade eden Kibar, "Bir an önce öğrenci alabilmek için bu şekilde bir düzenleme yaptık. Kampüs alanı içinde projemizi hazırladık en kısa sürede fakültenin kendi binasını yapmak için çalışmalarımız başlayacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından birlikte açılış kurdelesi kesilerek, fakültenin odaları gezildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.