Çözüm üretmek boynumuzun borcu

Çözüm üretmek boynumuzun borcu
Atakum Kent Konseyi başkanı ve Ak Parti'den 25. Dönem Samsun Milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Bekir Şişman...

Atakum Belediyesi'ne bağlı Yaşam Park'ta faaliyet gösteren Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni ziyaret etti. Burada Dernek başkanı ve aynı zamanda Atakum Kent Konseyi Engelsizler Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Yaşar'dan Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Doç. Dr. Bekir Şişman, burada yaptığı açıklamada "Ankara'ya milletvekili olarak gitsek de gitmesek de bu kardeşlerimizle ilgilenmek, onların dertleriyle dertlenmek ve problemlerine çözüm üretmek bizim boynumuzun borcu olsun" dedi. Ayrıca kendisinin Yaşam Park'ta faaliyetlerini sürdüren bu derneğin çalışmalarının da takipçisi olacağını ve katkı sunacağını; yine yalnızca bu dernekle  değil, diğer engelliler dernek ve federasyonlarıyla da yakından ilgileneceğini ifade etti.

Dernek Başkanı Mehmet Yaşar da uyguladıkları projeler hakkında bilgi verdi ve “Biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atakum Kent Konseyi, Atakum Belediyesi, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile ortaklaşa ‘Beni Fark Eder Misin?’ projesi başlattık. Bu projeye uygun olarak Atakum ilçesinde bulunan ortaokul ve lise seviyesindeki okullara yönelik bir program yürüteceğiz. Amacımız engelli arkadaşlar ile birlikte okulları gezerek bu arkadaşların nasıl sosyalleştiklerini, spor, sanatsal ve diğer alanlarda ne yaptıklarını öğrencilere göstermek istiyoruz. Ayrıca gittiğimiz okullarda engelliler varsa onları da bu çalışmanın içine dahil ederek onlarında sosyalleşmesini bir şekilde sağlamak istiyoruz.” dedi ve bu bağlamda Onur Ateş ve özellikle Recep Tanrıverdi Anadolu Liselerindeki etkinliklerinden sonra, kulüplerine bu okullarda öğrenim gören engelli öğrencilerin kayıt olduğunu belirtti.

Şişman; “engelli kardeşlerimizin her alanda fırsat eşitliğine sahip olması gerektiği inancındayım ve toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak hepimizin paylaşması gereken görevdir. Dezavantajlı tüm grupların sosyal yaşama katılmasındaki pozitif destekleri sağlamak ve bu kapsamda yararlanmalarına yönelik çalışmaları STK’lar ve yerel otoritelerle beraber hayata geçirilmesi gerektiğini de ifade etmek isterim”  dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.