Çökekli Köyü, Kadir Gecesinde Gönülleri Buluşturdu

Çökekli Köyü, Kadir Gecesinde Gönülleri Buluşturdu
Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Çökekli Köyünde iftar ve kadir gecesi programı düzenlendi.

Çocuklar Hünerlerini Ortaya Koydu

Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar köyün camisine akın etti. Camide Yaz Kur'an Kursu eğitimlerin başlaması kısa süre önce olmasına rağmen çocuklar davetlileri hem eğlendirdi hem de duygusal anlar yaşattı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, Salavat'ı Şerif'ler ve manilerin yanı sıra Hacivat Karagöz oyunlarıyla büyük alkış aldı.

7'den 70'e Tüm Kuşaklar Aynı Sofrada Buluştu

Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftarda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturmuş oldu. 7’den 70’e herkesin aynı iftar sofrasında bir araya geldiği, köy sakinlerinin kaynaşmaya vesile olduğu iftarın, aynı ekmeği bölüşen insanların birbirleri arasındaki kardeşliğini, birlik ve beraberliğini kuvvetlendirdi.

Kadir Gecesinde Şehitler Unutulmadı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesinde; Asrı Saadet'ten günümüze kadar gelmiş geçmiş bütün Şehitlerimizin, merhum ve merhumelerin ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif'lerle huşu dolu coşkulu bir gece idrak edildi. Çökekli Muhtarı Asım Denk yaptığı konuşmada; “Geleneksel hale gelen iftarımızın gerçekleşmesinde maddi-manevi katkısı olan herkese teşekkür eder, Rabbimden helal kazanç ve rızıklarını ziyade etmesini niyaz ederim. Davetimize icabet edip, uzaktan yakından gelerek bizleri onurlandırdığınız için en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Yüce Allah’tan, Ramazan ayının tüm insanlığa ve İslam ümmetine hayırlar getirmesini, her türlü zulüm, kan ve gözyaşının dinmesini, huzur ve bereketin artmasını, inananların bağışlanmasını niyaz eder, Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerifinizi ve Kadir Gecenizi bir kez daha tebrik ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.