ÇOK DEĞERLİ 3 PUAN

İlk defa geri oynamak istemeyen, kazanma arzusunu sahaya yansıtan, biraz biraz ne yaptığını bilen bir Samsunspor izledik. Her ne kadar defanstan çıkışımız hala nazlı ise de, ısıran, mücadele eden, baskılı oyun anlayışımız tüm maçı izleyenlerde olumlu iz bıraktı. İlk 11'de başlayan yeni transferlerden Gökhan ve Yasin'in futbolunu etkisiz, Dje Dje'yi daha enerjik, daha istekli gördüm.

Henüz 18. dakikada Thiam'ın boğazını sıkması bizi tedirgin etse de maçta Dje oldukça etkiliydi. Maçın sonlarına doğru oyuna dahil olan  Matias'ın neden ilk 11'de başlamadığı hakkında bilgisi olan yoktur sanırım! 15 maçta 15 gol referans ile lanse edilen golcü, golsüz ilerleyen maçta 73. dakikada oyuna dahil edildi. Demek ki bir bildiği var Ertuğrul Hoca'nın.

Maçın genelinde baskılı taraf her ne kadar Samsunspor gibi görünse de, Altay da pusuya yatmış bir kaplandan farklı değildi. Yücel Hoca ve talebeleri derslerini çok iyi çalışmışlar belli ki. İlk yarı uyku modu, ikinci yarı kontradan bir gol, daha da olmadı en kötü bir puan.

Taktik 73. dakikaya kadar hatasız işledi. Ta ki İlyas Kubilay saha kenarında belirene kadar. 77. dakikada ilk yoklamasını yapan Kubi fazla uzatmadan 85. dakikada Altay'ın fişini çekti. Kubi'nin nokta atışı pasını, sahanın en iyisi olan Nadir, güzel bir kafa vuruşu ile taçlandırdı. 

Maçın hakemi Murat ERDOĞAN gayet yerinde müdahalelerle iki taraf için de objektif bir yönetim gösterdi. Tuzla ve Adanademirspor'un sıfır çektiği haftada, Samsunspor için Altay maçının önemi kat kat arttı artmasına da, Altay için de Samsunspor maçı çok büyük önem kazandı. İki takım için de üç puan Adnan Kaşıkçı'nın elması gibiydi.

Galibiyetin bu kadar önemli olduğu maçta maalesef pek pozisyon olmadı. Ağırlıkla orta alanda geçen bir mücadele izledi taraftar. Atanın kazanacağı belliydi. Öyle de oldu. Önümüzdeki iki kolay maçın da alınması ile Samsunspor bu ligi forse eder mi? Eder. Liderliği de artık bırakmaz. Zenke'ye de önümüz hafta başarılar diliyorum. Mesajımı almıştır o.

Yeni transferlerin uyum sürecinde birkaç maç kredileri olacaktır. Henüz formaya ısınma sürecindeler. Bekleyip görelim ileriki haftalar her şeyi anlatacak.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR