ÇOK BEĞENİLEN ESERLER YENİDEN SAHNEDE

ÇOK BEĞENİLEN ESERLER YENİDEN SAHNEDE
2020-2021 sanat sezonunda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden düzenlenen “Rondo Ala Turka” ve “Güldestan” bale eserinden kesitler büyük beğeni toplamasının ardından 7-9 Kasım tarihlerinde tekrar SAMDOB sahnesinde olacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin geçtiğimiz sezonlarda sahneye koyduğu ve büyük beğeni toplayan eserleri “Rondo Ala Turka” ve “Güldestan” baleleri 2020-2021 sanat sezonunda seyircisiylebuluşmaya devam ediyor. Libretto ve koreografilerini Beyhan Murphy’nin, rejisinin Arkın Zirek’inüstlendiği eserler pandemi koşullarına göre yeniden düzenlenerek, 7-9 Kasım 2020 akşamları saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda sahnelenecek. W. A. Mozart’ın müziklerinin kullanıldığı “Rondo Ala Turka” bölümünde,klasisizm ve modernizm arasındaki git-geller, bir bale kumpanyasındaki tatlı çekişmeleri hicivsel olarak anlatılmakta.  Mercan Dede’nin müziklerinin kullanıldığı “Güldestan” bale eserinden kesitlerin sahneleneceği bölümde,sosyo-kültürel bağlamda geçmişimizle ilgili birçok konu yer alıyor. Eser, Türk Dans Repertuvarı’nın özgün Türk eserlerinin başında gelmesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olarak hayata geçirilmesiyletürünün ilki olma özelliğini taşıyor.

dsc-7281.jpg

Sadece 134 kişinin katılım sağlayabileceği konserde sanatseverler maske takılması, ateş ölçümü ve Samsun Valiliği’nin yayınlamış olduğu genelgeyle uygulanmaya başlayan HES kodu kontrollerinin yapılmasının ardından konser alanına giriş yapabilecekler. Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen etkinliklere ait sezon biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-17.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.00’a kadar açıktır.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.