Çocukların bilgileri artık gizli ve mühürlü zarfta

Çocukların bilgileri artık gizli ve mühürlü zarfta
DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü'nün suça sürüklenen, sokakta çalışan ve mağdur edilen çocuklar için okullara yazdığı ve kişisel bilgilerini içeren yazıların geçen aralık ayında ...

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin internet sitelerinde yayınlanması ile ortaya çıkan skandaldan sonra, bu tür bilgiler artık 'gizli' ve mühürlü zarflarla okullara gönderiliyor.
Diyarbakır'da, haklarında, 'suça sürüklenen', 'sokakta çalışan ve çalıştırılan' ve mağdur edilmelerinden dolayı emniyette işlem yapılan 872 çocukla ilgili okullara gönderilen bilgilerin merkez Bağlar ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin internet sitelerinde yayınlanması ile ortaya çıkan skandaldan sonra, yeni tedbirler alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı tedbirler kapsamında çocuklar için hassas bilgiler içeren bu tür yazışmaları, artık internet ortamında değil, gizli mühürlü zarflarla posta yoluyla okullara gönderiyor. Milli Eğitim, okullardan da aynı şekilde yanıtlar aldığı ve bu tür bilgi ve yazıların internet ortamında paylaşılmamasını istediği öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bu skandaldan sonra okullarda görevli rehber öğretmenlere yönelik bir eğitim semineri de düzenledi. Seminerde, öğretmenlere okullarında suça sürüklenen ya da mağdur edildiği için hakkında işlem yapılan çocuklara nasıl davranılacağı ve nasıl bir işlem gerçekleştirileceği konusunda bilgiler verildiği belirtildi. Rehber öğretmenlere veriler seminerlerin ilçe Rehberlik merkezleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

SKANDAL NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI?

Milli Eğitim Müdürlüğü haklarında polisçe resmi işlem yapılan çocuklar ile ilgili liste hazırlayarak ildeki bütün okullara gönderdi. Listelerde 410 çocuk için 'Suça sürüklenen', 416'sı için sadece 2014 yılında, 'Sokakta çalışan ve çalıştırılan' ve 46'sı için de, 'Mağdur edilen çocuklar' olduğu gerekçesiyle resmi işlem yapıldığı görüldü. Milli Eğitimin okullara gönderdiği toplam 872 çocuk ile ilgili bütün bilgiler yer alırken, özellikle 2014 yılında sokakta çalışan ve çalıştırılan çocukların 6-18 yaşlarında değiştiği görüldü. Mağdur edildikleri için haklarında resmi işlem yapılan 46 çocuğun ise, kasten yaralama, aile içi şiddet, kaçırılma, alıkoyma, tehdit, kapkaç, hırsızlık, reşit olmayan ile cinsel ilişki ve zehirleme konuları başlığı altında mağdur olarak işleme tabi tutuldukları görüldü.

Ancak okullara gönderilen ve çocukların bütün bilgilerini içeren yazıların geçen aralık ayında Bağlar ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitelerinde yer alması büyük tartışmalara neden olmuş, konu ile ilgili olarak iki ilçenin Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri'nin de aralarında bulduğu 3 kişi bakanlık tarafından görevden alınmıştı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.