ÇOCUKLARA YAZ KURSLARI

Yüce Allah “Bu Kur’an, âyetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır” buyurmaktadır.  
       Peygamberimiz de; “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır" buyurmuştur. 
        Her çocuk, Allah’a inanma, O’nu sevme, O’na bağlanma duygusuna sahip bir şekilde dünyaya gelir. İnsanın fıtratında yani yaratılışının özünde iyiye yönelme, güzeli tercih etme ve doğruyu arama eğilimi vardır. 
        Çocukluktan itibaren kalpteki yöneliş, hakkı ve hakikati göstermektedir. Ama büyüdükçe anne babasının ve çevresindekilerin etkisiyle her çocuğun yolu farklılaşır, inancı şekillenir ve ahlakı değişir.
      Allah’ın bizlere lütfettiği en değerli nimet ve emanetlerden biri de çocuklarımızdır. Sevgili Peygamberimiz bizi bu nimetin kıymetini bilmeye tavsiye eder. Çocuklar emanettir, onlara sahip çıkmayı dinimiz emreder. 
        Çocukların anne-baba üzerinde  en büyük hakkı, fıtratlarının saf ve temiz hali korunarak onların her türlü kötülükten muhafaza edilmesidir.
     Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. 
        Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Onları, her türlü sapkın düşünceden, ahlaka aykırı davranıştan, hurafe ve bidattan uzak tutmalıyız. 
      Elinde Kur’an, göğsünde iman ile hayatına yön veren samimi müminler yetiştirmek için emek vermeliyiz. Allah'a bağlı, Resulüne itaatli bir nesil yetiştirmek her müslümanın görevidir. 
    Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren Kur’an tilavetiyle ve Kur’an’ın temel değerleriyle tanıştırmak gerekir. 
      Yüce dinimizi öğrenmenin, namaz ve oruç gibi ibadetleri alışkanlık haline getirmenin en güzel çağı çocukluktur. 
        Yavrularımıza Kur’an sevgisi aşılamak ve Kur’an’ın aydınlığında devam edecek bir ömrün ilk adımlarını atmak istiyorsak, okulların eğitime ara verdiği yaz tatili bunun için eşsiz bir fırsattır.
    Çocukların gönül dünyalarını geliştirecek, hayal ve ideallerini zenginleştirecek en güzel vesilelerden biri  dinimizin kitabı Kuranla buluşmaları olacaktır.
      İman, ibadet ve ahlaka dair derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapıldığı cami kursları yaz tatilinde mutlaka değerlendirilmelidir.
     Çocuklara en güzel mirasın, terbiye ve güzel ahlâk olduğunu bildiren Peygamberimizin bu tavsiyesini mutlaka dikkate almalıyız. Yaz tatilinde, camilerdeki yaz kursları bunun için önemli fırsattır. (Kısmi Alıntı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR