ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ
İlkadım’da 10 bin çocuk trafik eğitiminden geçti

Trafik kurallarını çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Tok, Derebahçe Mahallesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında anaokulu ve ilkokul öğrencilerinden oluşan 10 bini
aşkın çocuğa teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verdiklerini kaydetti.

İlkadım Belediyesi’ne bağlı Derebahçe Çocuk Trafik Eğitim Parkında çocuklara küçük yaşlarda kazandırılan trafik kuralları ile daha güvenli ve emniyetli yaşamın hazırlanmasına temel oluşturuyor.

DERSİ BİRLİKTE İZLEDİLER…

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz ile birlikte Derebahçe Mahallesi’nde bulunan İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında teorik ve uygulamalı trafik kuralı eğitimlerin verildiği dersi izledi.

ÇOCUKLARLA TRAFİK ÜZERİNE SOHBET…

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polislerince verilen trafik eğitimi sonrası minik öğrencilerle konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Teorik ve uygulamalı eğitim gören çocuklarla trafik kuralları üzerine bir süre sohbet etti.

“ÇOCUKLARLA GELECEK DAHA EMNİYETLİ…”

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’a trafik eğitim parkında yapılan uygulamalar hakkında bilgiler veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Her sene eğitim-öğretimi ile başlayıp sona eren 8 aylık süre içerisinde başlayan eğitimlerimizle Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda yaşları 4 ile 9 yaş arasında şu ana kadar 10 bini aşkın çocuğumuza trafik bilincini kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.
Uygulamalı trafik eğitimi konusunda çevre ilçelerimizin okullarından da yoğun talepler almaktayız. Buradaki gayemiz, Türkiye’de çoğu sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarını önleyici tedbirler kapsamında yavrularımıza küçük yaşlarda trafik bilincini zihinlerine yerleştirmek.” diye konuştu.

ATLAMAZ’DAN, KALICI TRAFİK EĞİTİMİNE TEŞEKKÜR

Belediyeye ait Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda verilen eğitimleri önemsediğini ifade eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak trafikte sürücü olacak çocuklara küçük yaşta trafik eğitimi verilmesini gelecek adına çok faydalı bir hizmet olarak görüyorum. Özellikle trafik polisleri tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak eğlenceli bir ortamda öğretilen trafik kuralları yavrularımızın dimağlarına kazınacak. Kalıcı olarak hafızalarda yerini koruyacaktır. Geleceği, bugünden planlayan ve trafikte bilinçli nesillerin inşasına zeminler hazırlayan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.