ÇOCUKLARA ÖZEL PROJELER

ÇOCUKLARA ÖZEL PROJELER
Çocuk dostu Canik

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde minikleri ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bize göre çocuk gülerse dünya güler. Bu bilinçle özellikle çocuklarımıza yönelik projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Canik çocuk dostu ilçe oldu" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Canik'te yaşayan Roman, Afgan, Irak ve Suriyeli çocukları belediyede ağırladı. Toplantı salonunda biraraya geldiği miniklerle sohbet etti, onları dinledi. Çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayan Başkan Genç, yaptıkları yatırımlarla Canik’i çocuk dostu ilçe haline getirdiklerini belirterek, hedeflerinin, Türkiye'nin geleceği olan çocuklara her alanda gelişmiş ve lider bir ülke bırakmak olduğunu söyledi.

ÇOCUK HAKLARINI YERİNE GETİREN BELEDİYEYİZ

Çocuk Hakları Günü’nün, çocuk ihlaline karşı BM tarafından kabul edildiğine işaret eden Başkan Genç, “Bugün 3. bin yılın başında dünya çocukların gözyaşını dindirememiştir. Suriye, Irak, Filistin, Myanmar'da ve dünyanın pek çok ülkesinde çocuklarımızın haklarının ihlal edildiğini görüyoruz. Çocuk haklarının ayaklar altına alındığı bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizde ise yeterli olmasa bile çocuk hakları konusunda önemli bir noktaya ulaştık. Çocuk hakları 1900'lü yıllarda değil, 1400 yıl önce kitabımızda da ortaya konulmuştur. Biz çıkardığımız Çocuk Hakları Kitabı ile yavrularımızın haklarını bilmelerini amaçladık. Bu kitabı bütün çocuklarımız okumalıdır. Canik Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim, oynama, spor, kültür, sanat, daha iyi yaşam alanları gibi bir çok haklarını yerine getiren bir belediyeyiz. Yeterli mi hayır, daha da fazlasını yapmaya devam ediyoruz” dedi.

CANİK, ÇOCUK DOSTU İLÇE OLDU

Çocukların hayal ettikleri bir dünya inşa etmek için çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "Evlatlarımıza çağdaş yaşam imkanları sunmak, alacakları kaliteli eğitimle üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, hepimizin ortak görevidir. Bizim en büyük hedefimiz geleceğimiz olan çocuklarımıza her alanda gelişmiş ve lider bir Türkiye bırakmaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ufkunu genişletmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve en önemlisi de sosyal yönden sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamalarını sağlamak için eğitimden kültüre, sanattan spora ve modern yaşam alanlarına kadar bir çok alanda projeler üretiyoruz. Bunun sonucunda Canik çocuk dostu ilçe haline geldi" diye konuştu.

ÇOCUKLARA ÖZEL PROJELER

Ülkenin geleceği olan çocuklar için en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını belirten Genç, "Çocuklarımız için eğitime 40 milyon liranın üzerinde fiziki ve teknolojik yatırım yaptık. Yine yavrularımız için Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü içerisinde eğitim merkezleri yaptık. Spor merkezlerimiz çocuklarımızın hizmetinde. Çocuklarımız kültür ve sanat alanında bir çok noktada yaptığımız tesislerde kurs alarak kendilerini geliştiriyor Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu kurduk. İlçemizin dört bir yanına sıbyan okulları açtık. Yine Proje Geliştirme Birimi kurduk. Aynı zamanda yavrularımızın haklarını daha iyi öğrenmeleri için Çocuk Hakları Kitabı çıkardık. Yavrularımız bu kitapta haklarını öğreniyor. Bunların hepsi yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşası için yaptığımız yatırımlardır" şeklinde konuştu.

ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Çocukların artık Canik'te geleceğe daha güvenle baktığını ifade eden Başkan Genç, "Çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Aydınlık Türkiye'nin mimarları olacak genç kuşakların, kültürel, sportif, sanatsal ve bilimsel yönden iyi yetiştirilmeleri ve onların hayal ettikleri bir dünya için çalışıyoruz. Çünkü bize göre çocuk gülerse dünya güler. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, evlatlarımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra çocukları dinleyen Başkan Genç, belediye hizmet binasını gezdirdiği çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.