“Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti”

“Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti”
Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2014-2015 sanat sezonun yeni çocuk müzikali olan Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti'nin prömiyerini 26 Ocak Pazartesi akşamı saat 19.30'da gerçekleştiriyor.

İçinde özgün bir masal barındıran Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti, hem çocukları tiyatro, opera ve bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanıştırmayı hem de eğlendirerek onlara hoşça vakit geçirtmeyi amaçlıyor. Opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryalar çocuklara tiyatral bir anlatımla sunulacak.
Oyunun başında bas, tenor, alto ve soprano gibi sesleri öğrenen çocuklar, Cadı ve Cado'nun köyde gömülü hazineyi ele geçirmeye çalışırken başlarından geçen komik olayları heyecanlı, eğlenceli ve eğitsel bir oyun içinde izleyecekler.
Oyunun yazarı ve yönetmeni olan Murat Göksu'nun “Çocuk izleyiciler opera aryaları, müzikal parçalar gibi yüksek sanat ürünleri ile buluşursa mutlu olur mu?” sorusundan yola çıkarak hayat verdiği Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti, oynandığı yıllar boyunca binlerce çocuğa ulaşmış.
Oyunun dekor tasarımı Filiz Dinç'e, kostüm tasarımı ise Gülnur Çağlayan'a ait. Işık tasarımı O. Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti'nin prömiyer temsili 26 Ocak Pazartesi günü saat 19.30'da gerçekleşecek.
Okulların tatil olduğu dönemde çocuklarıyla beraber oyuna gelmek isteyen aileler göz önünde bulundurularak akşam saat 19.30'da prömiyeri gerçekleştirilecek Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti'nin biletleri www.biletiva.com web adresinden ya da opera gişesinden temin edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.