ÇOCUK KATİLİ YPG/PKK'YA AĞIR DARBE

ÇOCUK KATİLİ YPG/PKK'YA AĞIR DARBE
Halkın barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik temmuz ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 145 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının, ülkenin huzurunu bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla devam ediyor. Gece gündüz demeden şehir merkezi ile kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya temmuzda da ağır darbe vurdu.

Bir ayda 145 terörist etkisiz hale getirildi
Derlenen bilgilere göre, 1-31 Temmuz 2019'da yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlarda aralarında örgütün sözde sorumlularının da bulunduğu 145 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'ya ve gençlik yapılanmasına yönelik bu süreçte birçok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 192 şüpheliden 40'ı tutuklandı. Gözaltına alınan bazı şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri ise sürüyor.

Örgütün sözde sorumluları etkisiz hale getirildi
Operasyonlarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, temmuzda örgütün bazı sözde sorumlularını da etkisiz hale getirdi. İç güvenlik operasyonları kapsamında, 3 Temmuz'da Hakkari'de İl Jandarma Komutanlığınca etkisiz hale getirilen 2 teröristin, 29 Haziran'da Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın şehit edilmesi olayını gerçekleştiren terörist grubun içinde olduğu belirtildi. Tunceli'de 10 Temmuz'da etkisizleştirilen 5 teröristten 3'ünün PKK, 2'sinin İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde bulunan MLKP terör örgütü üyesi olduğu öğrenildi. Diyarbakır'ın Lice kırsalında 19 Temmuz'da etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin 300 bin lira ödülle gri kategoride aranan "Agit Soro" kod adlı Celal Gök olduğu tespit edildi.

darbe-1.jpg

408 terörist teslim olmaya ikna edildi
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başarılı operasyonlar terör örgütlerindeki çözülmeyi hızlandırdı. Terör örgütlerine katılım son yılların en düşük seviyelerine inerken terör örgütlerinden kaçışlar ise arttı. Bu kaçışlarda özellikle ailelerin güvenlik güçleriyle iş birliğinin önemli katkısı oldu. PKK/KCK ile aşırı sol terör örgütlerinin özellikle güvenlik güçlerine yönelik kirli yalanlarına rağmen, ikna çalışmaları sayesinde, 2017'de 105, geçen yıl 165 ve bu yılın da yaklaşık 7 aylık döneminde 138 olmak üzere 408 terörist teslim oldu.

Terör yuvalarına ikinci büyük harekat başlatıldı
Milli Savunma Bakanlığınca Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik 27 Mayıs'ta başlatılan "Pençe Harekatı" devam ediyor. Bakanlık, 12 Temmuz 2019 akşamı, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerinin atışlarını müteakip saat 22.00'de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarıyla Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekat başlattı. Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA'ların desteğinde planlandığı şekilde devam eden yeni harekat ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.