ÇOCUK ALERJİ TESTLERİ

ÇOCUK ALERJİ TESTLERİ
Medical Park Samsun Hastanesi, Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Kliniğinden Doç. Dr. Mehtap Kılıç “çocuk alerji testleri” hakkında bilgi verdi

"NEGATİF ÇIKMIŞ OLMASI ALERJİYİ DIŞLAMAZ"
Doç. Dr. Kılıç “Alerji tanısında deri testleri, hastalığa neden olan alerjenin saptanması, hastanın diyetinin ve yaşam şartlarının düzenlenmesi açısından önem arz eder. En sık yapılan hata alerjinin tanısının testten ibaret olduğu ya da sadece bu şekilde anlaşıldığıdır. Alerjik hastalıkların tanısı önce dikkatli bir şekilde hastanın şikayetlerinin dinlenmesi ve alerji ile uyumluluğunun değerlendirilmesi ile başlar. Ardından dikkatli bir muayene ile çocuğun cilt, boğaz, burun, kulak, akciğer muayenesinin yapılması gerekir. Öyküsü alerji ile uyumlu olan, muayenesinde alerjik nezle veya astım düşündüren olgularda alerji testinin negatif çıkmış olması alerjiyi dışlamaz. Unutulmamalıdır ki astımlı çocukların %10-20' sinde alerji testleri negatiftir.”dedi.

UYGUN TEDAVİ YÖNTEMİ
Doç. Dr. Mehtap Kılıç “Çocuk alerjisi hekimliğinde hedef şikayetlerin değerlendirilmesi, tanının konulması ve uygun tedavi ile hastanın rahatlatılmasıdır. Bunun ardından bir alerjik hastalık varsa diğer alerjik hastalıkların riskleri, bulguları konusunda da aile uyarılmalı ve gelecekte böyle bulgular oluşursa aileye erken tanı için hemen hekimi ile iletişime geçmesi önerilmelidir. Örneğin alerjik egzema varlığı takipte astım yönünde dikkatli olunması açısından bir işarettir.”diye konuştu. Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Kliniğinden Doç. Dr. Mehtap Kılıç “Alerjide tanı; aile, çocuk ve hekim üçgeni ile konur ve izlenir. Sadece test yapmak çözüm değildir. Alerji tek başına laboratuar kağıdı ile açıklanan bir durum değildir. O yüzden ''Kliniğimizde deri testi yapılmaktadır'', ''Alerjinizi bilmek test ile artık çok kolay'' yaklaşımları ancak bu sonuçların hastanın öyküsü ile tüm sistemleri içeren muayenesi ile beraber olduğunda değerlidir. Ayrıca toplumda test ile pozitif bulunan her sonuç da alerji demek değildir ve tüm bu yanılgıların kaldırılması için Alerji Bilim Dalı vardır.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.