Çocuğunu işe alana 5 bin Euro

Çocuğunu işe alana 5 bin Euro
İspanya'da yaşanan ekonomik kriz sonrası işsiz kalan binlerce kişi ilginç yollara başvurarak kendilerine yeni iş alanları yaratmaya çalışıyor.

Gençlerin çoğu ileri yaşlara gelmelerine rağmen işsizlik sonucu anne ve babalarının evinde kalmak zorunda kalıyorlar. Bu durumdan hem sıkılan hem de çare olmaya çalışan İspanyol bir baba İşsizlik sonucu evinde kalmak zorunda kalan çocuğuna iş verecek şirkete 5 bin Euro para ödülü koydu. 

İspanya'nın Zaragoza kentinde yaşayan Antonio adlı bu baba 39 yaşına gelmiş ve kriz sonrası işsiz kalmış çocuğuna bir şeyler yapabilmek için son çare olarak bir gazeteye ilan vermeyi düşündü. İlanda çocuğunun iyi, çalışkan ve sorumlu biri olduğuna değinen baba, CV'sinin bunu gösterdiğini ileri sürdü. Kısa sürede büyük ilgi çeken gazete ilanına kayıtsız kalmayan 20 şirketin dertli baba ile temas kurarak oğluna iş teklifinde bulunduğu öğrenildi. Gazete ilanı sonrası ortaya çıkan tablodan son derece memnun olan baba basına açıklama yaparak: "Teklifler karşısında şaşkına döndüm. Aralarında turizm, bilgisayarcılık ve gıda üzerine çalışan çok sayıda şirket oğluma iş teklifinde bulundu. Biz bir tane bulamaz iken önümüzde 20 teklif var. Seçip ona göre karar vereceğiz. Oğlum için değil 5 bin Euro ona iş verecek kişilere daha fazla para vermeye bile hazırım" sözleri etti. 

68 yaşında emekli olan Antonio'nun aylık 2.500 Euro emekli maaşı aldığı ve 5 çocuğu olduğu belirtiliyor. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.