Çobana arazide okuryazarlık eğitimi

Çobana arazide okuryazarlık eğitimi
Samsun'un Kavak ilçesinde çobanlık yapan 68 yaşındaki Kadir Koncak, okuma yazma seferberliği kapsamında hayvanlarını otlattığı arazide eğitim görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan seferberlik kapsamında Kavak Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan alan taramasında, Demirci Mahallesi'nde çobanlık yapan Koncak'ın okuma yazma bilmediği belirlendi.

Koncak'a okuma yazma eğitimi, gönüllü olan ve aynı mahallede imamlık yapan Bekir Sarıkaya tarafından hayvanlarını otlattığı arazide veriliyor.

Kavak Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kurs kapsamında Sarıkaya, haftanın 5 günü kilometrelerce yol katederek Koncak'ın bulunduğu yere gidip okuma yazma öğrenmesi için gayret gösteriyor.

Koncak,  yaptığı açıklamada, 5 çocuk 14 torunu olduğunu, bugüne kadar okuma yazma öğrenemediğini söyledi. 

Başlatılan seferberlik kapsamında okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Koncak, "68 yaşındayım, çobanlık yapıyorum. Okula gidemedim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize böyle bir imkan sundu. Hocamız da her gün araziye gelerek okuma yazma öğretiyor. Allah ondan razı olsun." dedi.

- "Dersleri ormanda, yaylada veriyoruz"

Okuma seferberliğine gönüllü olarak katılan Sarıkaya ise Koncak'ı okuma yazma öğrenmekten mahrum bırakmak istemediklerini vurgulayarak, "Hafta içi her gün Kadir amcamızın yanına gelip kendisine 1 saat ders veriyoruz. Kadir amca nereye gid

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.