Cizre’de yeni bir çatışmayı önlemek için polis nöbette

Cizre’de yeni bir çatışmayı önlemek için polis nöbette
Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün saat 03.00 sıralarında YDG-H ile HÜDA-PAR'lılar arasında yaşanan çatışmanın ardından bugün olası bir çatışmaya karşı polisler hakim tepelerde nöbet tutuyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün yoğun çatışma yaşanmıştı. Sabah karşı 03.00 sıralarında Nur Mahallesi'nde HÜDA-PAR üyeleri ile PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) arasında çıkan çatışmada, HÜDA-PAR'a yakın olan Abdullah Deniz (65), YDG-H'li gruptan Yasin Özer(19) ve akşam saatlerinde nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun hedefi olan Barış Dalmış (15) hayatlarını kaybetti. Çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Durumları ağır olan Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bugün yine kepenklerin kapatıldığı Cizre'de sessizlik hakim. Dün çatışmaların yaşandığı Nur Mahallesi'ne hakim tepelerde Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kobra tipi akrep ve zırhlı araçlar nöbet tutuyor. Dün çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Botaş Caddesi üzerinde daha önce YDG-H tarafından kazılan hendeklerde yaşları küçük bazı göstericiler ellerinde PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleriyle duruyor. Mahallede şu anda herhangi bir çatışma yaşanmazken, polisin bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, dün çatışmada hayatını kaybeden 65 yaşındaki Abdullah Deniz'in cenazesinin otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi. Cizre

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.