ÇİVRİL'DE AŞURE DAĞITTILAR

ÇİVRİL'DE AŞURE DAĞITTILAR
SAMSUN Cumhiriyet Halk Partisi İlkadım İlçe Yönetimi ve İlkadım Kadın Kolları Çivril Mahallesi'nde aşure dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi  İlkadım İlçe yönetimi ve İlkadım İlçe Kadın Kolları tarafından, Muharrem Ayı sebebiyle İlkadım’ın Çivril Mahallesi'nde aşure dağıtıldı.
CHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Şaziye Altunkaya ve yönetimi Muharrem Ayı sebebiyle Mahalle'nin meydanına masa kurarak, hazırladıkları aşure kazanının duasını okunduktan sonra ikram tabaklarına hazırladılar. Çivril meydanında Cuma namazı sonrası tüm mahalle halkına, çalışanına aşure dağıtıldı. Partili kadınlar evlerinde oturanlara da kapı kapı dolaşarak aşure dağıtımını gerçekleştirdi. 
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel Cuma namazından sonra Çivril Mahallesi sakinleriyle sohbet etti. Türkel ‘’ Buraya siyaset yapmaya gelmedik, Mübarek Muharrem ayının bereketini sizlerle paylaşmak için buradayız. Aşure günü paylaşma günüdür bir ve beraber olma günüdür. Tüm Çivril mahalle halkının ve halkımızın aşure kadar tatlı bir yıl geçirmelerini temenni ederim. “dedi. Türkel sözlerine şöyle devam etti:‘’Muharrem ayı dinimizde kıymet verilen en önemli 4 aydan biridir. Muharrem ayının ilk gününde oruç tutmak tüm yıl oruç tutmuş gibi sayılır. Dualarımızın kabul olması dileğiyle herkesin bu özel ayını kutluyorum" 

CHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Altunkaya da ‘’ Muharrem ayının Çivril halkına ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu günler toplumu kucaklayan bir araya getiren günlerdir" dedi. Bu önemli günde aşurenin birlikte paylaşılmasından dolayı mutlu olduklarını ancak aynı zamanda Kerbela’da Hz. Hüseyin’in şehit edilişinin yıl dönümü olması nedeniyle de üzüntülü olduklarını ifade eden Altunkaya , “Bunlar İslam âleminin içindeki acılı günlerden biri ama diliyoruz ki bize kardeşliğe dostluğa barışa vesile olsun” diyerek sözlerine devam etti.
Aşure dağıtımından sonra bir mahalle sakininin evinin bahçesinde sohbete devam edildi. Partililerle bir araya gelen Çivril Mahallesi'nin imamı ve Çivril Mahalle Muhtarı ve Çivrilliler  Muharrem ayının bereketini paylaştıkları için CHP heyetine teşekkür ettiler. Muhtar Kaya ‘’ Muharrem ayı bereketini bizlerle paylaşmanız, aşure tadında tadınızı Çivrillilerle birlikte olarak paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm kadın kollarının ellerine sağlık, mahallemize tat kattınız’’ dedi. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.