Çin’in Bitcoin İle İlgili Hamleleri BTC Fiyatını Nasıl Etkiliyor?

Çin’in Bitcoin İle İlgili Hamleleri BTC Fiyatını Nasıl Etkiliyor?
Son zamanlarda kripto para haberleri ve Bitcoin haberlerinde Çin’in adı sıkça geçiyor.

 

 

 

 

Son zamanlarda kripto para haberleri ve Çin’in adı sıkça geçiyor. 2017 yılında bu yana Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili engelleyici adımlar atan Çin, bu sefer de Bitcoin madenciliği ve kripto para madenciliği ile ilgili adımlar atıyor. Çin’in bu hamlelerinin Bitcoin fiyatı ve dolayısıyla altcoin fiyatlarında negatif etkisinin olduğu görülüyor. 

 

Çin’den Bitcoin Madencilik Adımları

 

Mayıs ayında yapılan açıklamalar ile Çin, Bitcoin madenciliği ve kripto para madenciliğine yönelik açıklamalarda bulunarak çok sıkı önlemlerin geleceğinin sinyalini verdi. Çin’in Bitcoin madenciliğinin büyük bir kısmına ev sahipliği yapması sebebiyle bu haber gündeme bomba gibi düştü ve önce Elon Musk’ın açıklamaları ile gerilemeye başlayan 30.000 dolara kadar düştü. 

 

Bu haberlerin ardından 25 Mayıs'ta ise Çin Bitcoin madenciliği ile ilgili yeni düzenlemeleri yayınladı. İç Moğolistan Özerk Bölgesi Geliştirme ve Reform Komisyonu tarafından yayımlanan gönderide, Devlet Konseyi Finansal İstikrarı Geliştirme Komitesinin 51. toplantısına vurgu yapılarak Bitcoin madenciliği ve ticari BTC alım satımına karşı bir dizi koruma hedefleri belirlendiği açıklandı.

 

Yayınlanan bu belge ile birlikte Çin’deki Bitcoin madenciliğine yönelik olarak 8 düzenleyici adım atıldı ve bu haberin ardından Çin’deki BTC madencilik tesisleri bir bir kepenk indirmeye başladı.

 

Yasağa Gelen Tepkiler

 

Bitcoinhaber.net adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Çin’in yasaklarının ardından bölgedeki madencilik tesisleri faaliyetlerini bir bir sonlandırmaya başladı. Faaliyetlerini sonlandıran tesisler arasında Huobi Pool ilk sıralarda yer aldı ve Mayıs sonunda faaliyetlerini sonlandırdığını ifade etti. Bunun yanında diğer madencilik tesislerinin de faaliyetlerini durdurduğu biliniyor. 

 

Özellikle Bitcoin fiyatının etkilenmesi ve hashrate düşmesi Çin’in bu konuda büyük tepkiler almasına sebep oldu. Ancak pek çok önemli isim bu durumun bir süre sonra önemini kaybedeceğini ve hem Bitcoin fiyatının hem altcoin fiyatlarının hem de hashrate’in eski haline döneceğini ifade ediyor.

 

Bunlara ek olarak Alibaba Cloud’un, kripto para şirketleri ve madencilik tesislerine verdiği hizmeti durdurabileceği yönündeki açıklamalar da tepki çeken bir başka konu olarak nitelendiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.